ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Одесит сприяв незаконному перетину кордону призовниками
17:44 / 11.07.2023

ОДЕСА, 11 ЛИПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці викрили одесита у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України встановили, що 34-річний житель Одеси за попередньою змовою з наразі невстановленими особами з корисливих мотивів за грошову винагороду сприяє незаконному переправленню за межі України чоловіків віком від 18 до 60 років, виїзд яким заборонено в умовах воєнного стану. 

Надалі, реалізуючи ці відомості, правоохоронці задокументували, як фігурант на виконання вказівки підшукав військовозобов’язаного чоловіка, організовував зустріч із ним, під час якої отримав обумовлену грошову винагороду у сумі 7 тисяч доларів США та 40 тисяч гривень за обіцянку надати надалі тимчасове посвідченням військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії із позначкою щодо непридатності до військової служби, що надає право законно перетнути державний кордон України.

«Фігуранта відразу затримали в процесуальному порядку. На підставі зібраних доказів слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили йому про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме у незакінченому замаху у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», — зазначила старша слідча відділу розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління ГУНП в Одеській області Гладкова Олеся.

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває. Правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до даного злочину.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту