ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Чергову схему переправки ухилянтів ліквідували на Одещині
15:54 / 09.08.2023

ОДЕСА, 09 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В Одеській області правоохоронці припинили діяльність каналу незаконного переправляння осіб через кордон.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

У повідомленні відомства сказано:

Міжвідомча група співробітників Держприкордонслужби та СБУ затримала організаторку каналу під час отримання частини незаконного заробітку.

Затримана встановила ціну 2800 доларів США за послуги з організації незаконного перетинання кордону ухилянтами до Республіки Молдова. До протиправної діяльності вона залучила свого знайомого, якого теж затримали. Ділки планували переправляти до п’яти ухилянтів за добу. Їм повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Перевіряється причетність інших осіб до переправляння військовозобов’язаних за кордон.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» та ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області за процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту