ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Через Одещину з України намагались вивезти стародрук
17:15 / 14.08.2023

ОДЕСА, 14 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеські митники блокували спробу вивезення з України до Молдови стародруку – збірника алгебраїчних задач 1917 року видання.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської митниці.

В повідомленні відомства сказано:

Стародрук та тютюнові вироби – предмети митних правопорушень, зафіксованих одеськими митниками в пункті пропуску «Маяки – Удобне – Паланка»

В обох випадках громадяни України слідували до Молдови, а для проходження митного контролю — обирали «зелений коридор».

У такий спосіб вони заявляли про відсутність будь-яких предметів, переміщення яких через митний кордон України заборонено, має обмеження чи потребує відповідних дозволів та обов’язкового декларування.

‼️При цьому, громадянин намагався вивезти 📓стародрук — збірник алгебраїчних задач 1917 року видання, не маючи дозвільних документів на переміщення культурної цінності.

А громадянка — 📟🚬31 блок сигарет в асортименті без марок акцизного податку України та без будь-яких товаросупровідних документів, що свідчить про незаконність ввезення тютюнової продукції на митну територію України та ухилення від сплати акцизу.

👨‍⚖️Законодавством України вивезення, зберігання та транспортування не маркованих в установленому порядку тютюнових виробів забороняється, а виявлений товар підлягає вилученню.

👆До речі, саме наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановленого зразка на пачці (упаковці) тютюнового виробу є однією з умов для ➡️ВИВЕЗЕННЯ за митну територію України таких товарів.

⬅️ВВОЗИТИ ж в Україну тютюнову продукцію без сплати митних платежів та без письмового декларування можуть тільки громадяни, які досягли 18-річного віку у таких кількостях із розрахунку на одну особу: 200 сигарет (зазвичай, це блок) або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.

🤝Стародрук та сигарети, які були виявлені під час спільного прикордонно-митного контролю, за участі представників Білгород-Дністровського прикордонного загону та Митної служби Республіки Молдова, тимчасово вилучені за протоколами про порушення митних правил.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту