ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Поліцейські затримали двох організаторів ухилення від призову
15:58 / 15.08.2023

ОДЕСА, 15 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Поліцейські затримали посадовицю ТЦК та керівника громадської організації за допомогу в ухиленні від призову.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Поліцейські провели заходи для затримання осіб, причетних до функціонування корупційних схем, пов’язаних з уникненням призову на військову службу. В результаті чого затримали двох фігурантів.

Так, оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області спільно зі слідчими обласної поліції затримали начальницю відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки одного з районів. Фігурантеа у кілька етапів отримала 6 200 доларів США неправомірної вигоди за вирішення питання з відстрочкою призову. А саме визнання громадянина непридатним до служби за станом здоров’я та видачу тимчасового посвідчення військовозобов’язаного. В подальшому це давало змогу особі безперешкодно перетинати кордон.

Того ж дня працівники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області затримали керівника громадської організації. Він також допомагав громадянам уникнути призову. Проте за свої послуги вже просив 8000 доларів США. За вказану суму мав вплинути на повноважених осіб одного з районних ТЦК та вирішити з ними питання зняття з військового обліку громадянина призовного віку за станом здоров’я та виготовлення відповідних документів.

Наразі обидва фігуранти затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Обом повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідуються за статтями 369-2 (Зловживання впливом) та 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснюють Одеська обласна прокуратура та Черкаська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту