ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Мешканка області утримувала малолітнього хлопця в багажнику свого автомобіля
17:58 / 15.08.2023

ОДЕСА, 15 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Обмеження або навіть позбавлення волі може загрожувати жительці Подільського району за незаконне утримування малолітнього односельця в багажнику свого автомобіля.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Подія, про яку поліцейським повідомив староста села, сталася в понеділок, 14 серпня, близько сьомої години вечора в одному з населених пунктів Балтської територіальної громади. Слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, що прибула за викликом, встановила: 58-річна місцева жителька, підійшла до хлопця, коли той грався на вулиці, і звинуватила його у крадіжці кавунів з поля, засадженого нею за селом. Коли підліток заперечив, жінка почала погрожувати йому словесно, а потім силою заштовхала в багажний відсік свого легковика і повезла вулицею, утримуючи хлопця певний час.

«Слід зазначити, що ані до батьків дитини, ані до поліції за фактом крадіжки громадянка не зверталася. Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне позбавлення волі чи викрадення малолітньої дитини. Поліцейські встановлюють і допитують свідків, проводять інші слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин події та притягнення винної особи до відповідальності», — прокоментував тимчасово виконувач обов'язків начальника Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

У поліції зауважили, що згідно із санкцією частини 2 статті 146 ККУ, незаконне позбавлення волі малолітньої дитини карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту