ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: в Одесі викрито ОЗУ, яке займалось постачанням наркотиків до виправної колонії
11:16 / 16.08.2023

ОДЕСА, 16 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу лідеру міжетнічного організованого злочинного угруповання, яке постачало наркотики до виправної колонії.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

За даними слідства, один із в’язнів Одеської виправної колонії, маючи статус «смотрящого» за локальною дільницею від грузинського «злодія в законі» на прізвисько «Лавасогли Батумський», створив злочинну групу.

До її складу входили як в’язні колонії, так і спільники на волі.

Учасники угрупування налагодили постачання наркотиків на територію виправного закладу. Далі наркотичні засоби збували в’язням, а отримані гроші розподіляли між собою та частину «прибутку» використовували на утримання кримінальних кіл.

Співробітники СБУ провели в Одесі спецоперацію із блокування діяльності злочинного угруповання.

Правоохоронці провели низку обшуків у виправній колонії та за місцем мешкання фігурантів справи. У ході слідчих дій вилучено беззаперечні докази протиправної діяльності: «бухгалтерію» так званого «общаку», мобільні телефони, зброю з набоями, рослинний наркотичний засіб. Вилучені предмети та засоби передано на експертизу.

Наразі на підставі отриманих доказів ватажку ОЗУ повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту наркотичних засобів у великих розмірах) та ч. 3 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до наркотрафіку. Планується повідомлення про підозри активним учасникам організованого злочинного угруповання.

Заходи з викриття зловмисників проводились співробітниками СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури та Малиновської окружної прокуратури Одеси, за сприяння оперативного відділу ДУ «Одеська виправна колонія» та відділу оперативно-розшукової роботи у Південному регіоні УОРД. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Національної поліції в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту