ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: в Одесі повідомлено про підозру кримінальному «авторитету»
13:09 / 05.09.2023

ОДЕСА, 05 ВЕРЕСНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру лідеру злочинного угруповання, яке займалося вимаганням та викраденням підприємців.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу лідеру етнічного організованого злочинного угруповання, яке тероризувало і тримало в страху підприємців.

За даними слідства, кримінальник на прізвисько «Бабаш», який перебував в Одеському сізо за вбивство, безпосередньо координував діяльність активних учасників злочинного угруповання.

Так, наприкінці квітня цього року співробітники спецслужби отримали інформацію про причетність угруповання до викрадення і катування місцевого підприємця.

Через погрози вбивством і завдання тяжких тілесних ушкоджень потерпілому зловмисники намагалися «вибити» з нього гроші.

Оперативники СБУ провели в Одесі спецоперацію із блокування діяльності злочинного угруповання.

Лідеру та трьом учасникам угруповання було повідомлено про підозру за ч.4 ст.189 (вимагання) та ч. 4 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі на підставі отриманих доказів ватажку ОЗУ додатково повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття зловмисників проводились співробітниками СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Орган досудового розслідування – Слідче управління ГУ Нацполіції в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту