ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
ДПСУ: прикордонники затримали мистецтвознавця – поціновувача кремлівської агресії
10:56 / 06.09.2023

ОДЕСА, 06 ВЕРЕСНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В Одеській області прикордонники викрили місцевого жителя – ветерана військової розвідки, який виявився палким прихильником країни-агресорки.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

У повідомленні відомства сказано:

Чоловік працював вчителем мистецтва в одній з місцевих дитячих шкіл. Під час своїх занять з мистецтвознавства він не цурався висловлювати дітям антиукраїнські наративи кремлівської пропаганди. Поціновувач стверджував учням: «Війну з рф розпочала Україна…», «…вона ще довго буде тривати, адже це вигідно українській владі», «Одеса і Донбас – території рф і завжди ними будуть», «українські військові обстрілюють цивільне населення…». Чоловік сподівався, що глорифікуючи путінський режим та звинувачуючи Україну у тому що розпочалась війна, він зможе виховати нове проросійське покоління.

Крім цього, правоохоронці виявили безліч підписок на телеграм-канали російської пропаганди.

Під час обшуку за місцем проживання в одесита правоохоронці вилучили мобільний телефон з доказами підривної діяльності проти України.

Прибічнику ворожої політики повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини територій України, а також дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту