ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Прокуратура: Чорноморську повернуто незаконно передані в оренду землі рекреаційного призначення
12:28 / 03.11.2023

ОДЕСА, 03 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Господарський суд Одеської області задовольнив позов за участі прокурорів Одеської обласної та Чорноморської окружної прокуратур щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою площею 0,8 га вартістю майже 4 млн грн в прибережній захисній смузі Чорного моря.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Прокурори в суді довели незаконність передачі землі в оренду приватному підприємству строком на 49 років для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу з яхт-клубом.

Позовні вимоги мотивовані тим, що земля перебуває у прибережній зоні міста Чорноморськ, більш того, в зоні, будівництво на якій міською радою заборонено через зсувні процеси, які мають ознаки стихійного лиха.

Крім того, зазначену ділянку водного фонду передано в оренду для цілей, що суперечать цілям використання земель даної категорії.

Суд погодився з доводами прокуратури, скасував рішення Чорноморської міськради, визнав недійсним договір оренди та зобов’язав підприємство повернути землю.

Рішення суду залишено без змін апеляційною та касаційною інстанціями.

Наразі рішення суду виконано – земельну ділянку повернуто до комунальної власності Чорноморської територіальної громади, зокрема підписано акт приймання-передачі між приватним підприємством та міською радою.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту