ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
ОГП: на Одещині Міноборони України повернуто майновий комплекс
17:33 / 28.11.2023

ОДЕСА, 28 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Рішенням Господарського суду Одеської області Міністерству оборони України повернуто розташований в регіоні майновий комплекс вартістю понад 430 мільйонів гривень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

В повідомленні ОГП сказано:

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону домоглися повернення та реєстрації за Міноборони України права власності на майновий комплекс на території Одеської області.

Йдеться про нежитлові приміщення загальною площею більше 7,8 тис м кв орієнтовною вартістю понад 430 млн грн.

У суді прокурори довели протиправність вибуття з державної власності нежитлових будівель, які з 2017 року незаконно перебували у володінні комерційної структури.

Це єдиний майновий комплекс, який є державною власністю, право володіння ним у держави не припинялось з лютого 2012 року. Однак, у 2017 році спірне майно спочатку було незаконно відчужено, а потім право власності на нього незаконно набуло приватне товариство, яке користувалося ним до теперішнього часу.

Рішенням Господарського суду Одеської області, яке залишено в силі судом апеляційної інстанції, позов прокуратури про усунення перешкод у користуванні державним нерухомим майном та повернення його з незаконного володіння на користь держави в особі Міністерства оборони України повністю задоволено.

Наразі рішення суду реально виконано — право власності товариства припинено, єдиний майновий комплекс повернуто з незаконного володіння та зареєстровано за державою в особі Міністерства оборони України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту