ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Прокуратура: поліцейського з Одещини викрито у корупції
15:16 / 07.03.2024

ОДЕСА, 07 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Заступнику начальника відділу одного з відділень поліції Одеської області повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику начальника відділу з превентивної діяльності одного з відділень поліції Одещини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав 50 тис грн хабара у громадянина за безперешкодний демонтаж залізобетонних плит. У разі відмови, погрожував кримінальним переслідуванням за нібито неправомірні дії.

З’ясовано, що чоловік у 2005 році придбав у підприємства 5500 залізобетонних плит, які тимчасово використовувались як дорожнє полотно для будівельної техніки на території Єлизаветівського кар’єру в с. Мале Єгорівської сільської ради. З моменту купівлі, він періодично здійснював їх демонтаж з місця розташування для подальшої реалізації.

Поліцейського затримали безпосередньо під час одержання хабара. Наразі вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування — ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід — УСБУ в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту