ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  ЗМІ
Глава Одесской ОГА объяснил ситуацию вокруг закрытия пропагандистских каналов
15:10 / 03.02.2021
СМИ

ОДЕССА, 03 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий пословицей «Не знаешь, как поступить — поступай по закону» объяснил ситуацию вокруг закрытия пропагандистских пророссийских телеканалов.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким увів у дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України».

Ми терміново опрацювали матеріали Указу та інформацію, представлену у додатках, разом із Представником Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення в Одеській області паном Олександром Салобаєм.

На цей час загальнонаціональні телеканали з логотипами 112, News One та ZIK відключені з ефіру. Станом на 08:30 03 лютого 2021 р. припинено супутникове та кабельне мовлення. Телекомпанії, які використовували в ефірі програми зазначених каналів зняли їх з ефіру. Питання знаходиться на постійному контролі.

На мою думку, обговорення державними службовцями доцільності цього Указу є недоречним та неприпустимим: усі офіційні документи і законодавчі ініціативи мають виконуватися чітко, у встановлені строки та відповідно до повноважень.

Є такий влучний вислів: «Не знаєш, як вчинити – дій за законом». Тож, хочу наголосити на тому, що у своїй роботі я керуюся Законом України «Про державну службу», де чітко визначено, що «державний службовець зобов’язаний дотримуватися Конституції та законів України, діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України; виконувати рішення державних органів, накази (розпорядження), доручення керівників, надані на підставі та у межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України».

Також Законом обумовлено, що державна служба здійснюється з дотриманням основних принципів – законності та політичної неупередженості.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту