ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Наука і техніка
Одещину відвідав голова НАН України
16:13 / 07.07.2022

ОДЕСА, 07 ЛИПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко провів зустріч з президентом НАН України Анатолієм Загороднім.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з Президентом Національної академії наук Анатолієм Загороднім.

«Наша держава нині стикнулась з надзвичайним історичним викликом – війна росії проти України. Але це не тільки нас випробує, але й дає можливість побудувати нову систему взаємовідносин влади, науки і суспільства. І найголовніше підвищити значимість науковців не лише у технічному прогресі та інноваціях, а й в посиленні обороноздатності країни, формулюванні національних стратегій розвитку та воєнних потужних доктрин. Тому переконаний, що вітчизняних і безпосередньо наших одеських науковців та їхні досягнення мають знати не тільки в нашій країні, а й за її межами. Тому об’єднання зусиль регіональної влади і академії наук – важливий крок для формування наукового та інноваційного потенціалу України», – підкреслив на початку розмови Начальник Одеської ОВА.

Президент НАН України Анатолій Загородній висловив переконання, що Одещина є одним із головних осередків наукового життя в Україні.

«Залучення наукового потенціалу НАН, спільно з інвестиціями – важливий крок у процесі якнайшвидшої відбудови країни. Співпраця Національної академії наук України з університетами Одеси завжди була надзвичайно продуктивною. Приємно, що ми поглиблюємо нашу взаємодію навіть в умовах війни, адже це має вагоме значення для реалізації ключових цілей академії наук, серед яких – сприяння посиленню обороноздатності нашої країни силами наукових напрацювань вчених» – підкреслив Анатолій Загородній.

Максим Марченко підтримав цю думку співрозмовника і зауважив, що відродивши потужний науковий сектор економіки, Україна зможе витримувати міжнародну конкуренцію, а також мати значно кращі можливості обслуговувати і забезпечувати потреби Збройних Сил України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту