ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ: з портів Одещини вийшов рекордний караван з продовольством
15:09 / 05.09.2022

ОДЕСА, 05 ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — З портів «Великої Одеси» в напрямку Босфору вийшло вже 86 суден з Українським продовольством.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

Сьогодні з портів Великої Одеси вийшло 13 балкерів з 282,5 української агропродукції на борту для 8 країн світу. Це найбільший караван з часів роботи зернового коридору.

Із порту Одеса вийшли балкер SARA і танкер MUBARIZ IBRAHIMOV. З Чорноморська — AFANASIY MATYUSHENKO, LADY EVA, GENERAL POLAD HASHIMOV, SEALOCK, BC CALLISTO. До них долучились судна CANOPUS, LADY PERLA, MAINA, SEA DOLPHIN C, MRS LINA, NORD VIRGO з порта Південний.

282,5 тис. тонн пшениці, олії, кукурудзи, та іншої агропродукції прямує до 8 країн світу.

«За 35 днів роботи «зернового коридору відправлено на експорт із українських портів 2 мільйона тонн українського продовольства. Але для експорту минулорічного та цьогорічного врожаю нам потрібно вийти на перевалку 4-5 млн тонн агропродуцкції на місяць. Ми продовжуємо нарощувати темпи обробки вантажів», — Юрій Васьков, заступник Міністра інфраструктури України.

За 35 днів роботи «Ініціативи про безпечне транспортування зерна» з портів Великої Одеси українське збіжжя вивезло 86 суден.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту