ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ: сьогодні «Велика Одеса» відправила ще 5 суден з агропродукцією
13:07 / 02.10.2022

ОДЕСА, 02 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Після розблокування портів «Великої Одеси» в напрямку Босфору вийшло вже 257 суден з українським продовольством.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

«Зернова ініціатива»: в «Чорноморськ» зайшло під завантаження 5-те судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН

Сьогодні, 2 жовтня, до порту «Чорноморськ» прибуло під завантаження судно NEW ISLAND. Це уже п'яте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Після завантаження пшеницею судно відправиться в Сомалі.

Також сьогодні в рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» вийшли 5 суден. На їх борту 114,7 тис. тонн агропродукції для країн Африки та Європи.

Серед них балкер ARGO 1, який перевозить 31 тис. тонн кукурудзи до Єгипту, та балкер DOGA K з 10 тис. тонн пшениці для Тунісу.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 5,8 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 257 суден з продовольством, яке було направлене до країн Азії, Європи та Африки.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту