ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ: 6-те зафрахтоване ВПП ООН судно завантажується пшеницею в «Чорноморську»
19:51 / 18.10.2022

ОДЕСА, 18 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В рамках «Зернової ініціативи» після розблокування портів «Великої Одеси» уже 354 судна експортували понад 7,8 млн тонн української агропродукції.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

Балкер PANGEO, який доставить 40 тис. тонн пшениці для жителів Ємену – це вже 6-те зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН судно в рамках допомоги країнам у боротьбі з продовольчою кризою.

Перші 5 суден доставили понад 150 тис. тонн пшениці до Ефіопії, Сомалі, Ємену та Афганістану.

Тим часом в Кенії розвантажується 51,4 тис тонн української пшениці з балкера SUPER HENRY. Це перше судно з тих, які вже експортували пшеницю для потреб цієї країни.

💬 «Для нас залишається пріоритетом забезпечення країн Африки та Азії українським зерном та олією. На сьогодні вже експортовано понад 4,3 млн тонн продовольства до країн цих континентів.

Насичення ринку українською агропродукцією – це те, що ми можемо і робимо, щоб запобігти продовольчій кризі в світі. Всі портові служби в поточних умовах працюють на повну потужність з метою оперативного завантаження зерновозів та танкерів», – прокоментував Юрий Васьков, заступник Міністра інфраструктури України.

Окрім цього, сьогодні в рамках «Зернової ініціативи» з портів Великої Одеси вийшли ще 4 судна з майже 50 тис тонн продовольства для країн Азії.

За 2,5 місяці роботи «зернового коридору» уже 354 судна експортували понад 7,8 млн тонн агропродукції.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту