ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Соціальна сфера
Глава Одесской ОГА проинспектировал строительство объектов социнфраструктуры в регионе
15:14 / 30.08.2021
Социальная сфера

ОДЕССА, 30 АВГУСТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий ознакомился с ходом работ по строительству детского сада в поселке Таирово.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

В селищі Таїрове тривають роботи з будівництва дитячого садка, який розрахований на 90 місць. В закладі планується створити ясельну групу на 15 дітей, інклюзивну на 15 дітей і три групи по 20 дітей. У садочку буде розміщено басейн, медичний кабінет, музична та фізкультурна зали, а також ігротека. Кошторисна вартість – 38,1 млн гривень.

«Приємно спостерігати за змінами в Таїровській громаді. Особливо, коли це стосується будівництва нових соціально важливих об’єктів. На цьому місці має з’явитися дитячий садочок. Довелося пройти довгий шлях аби розпочати його будівництво. І я сподіваюся, що його вдасться завершити. Взагалі хочу сказати, що програма Президента «Велике Будівництво» – змінює підходи. Адже її основне завдання – завершувати об’єкти і вводити їх якісно в експлуатацію, а не залишати після себе довгобуди. Приклад тому, будівництво сучасних модернізованих дитячих садочків в районах області. Нові садочки, один з яких в Таїрово, матимуть яскраві та повністю інклюзивні інтер’єри, підвищену енергоефективність» – прокоментувала після огляду об’єкту голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Адже комфортні та доступні умови для дошкільного навчання та виховання найменших мешканців громаді – в пріоритеті керівництва Одеської ОДА, зазначив Сергій Гриневецький.

За словами Таїровського селищного голови Тимура Хасаєва, після реалізації програми Президента «Велике Будівництво» – громада отримає високотехнологічну будівлю, що ідеально відповідатиме всім потребам дитинства з високим рівнем енергоефективності. Окрім цього орієнтація проекту будівництва на доступність дошкільного закладу для маломобільних груп населення дасть змогу безперешкодно та зручно пересуватися територією та приміщеннями, використовувати обладнання, отримувати освітні послуги, брати повноцінну участь у навчальному та трудовому процесах.

«Через відсутність ДНЗ, близько 90% дітей всієї громади у віці від 2 до 6 років не мають доступу до гарантованої освітньої послуги, не можуть реалізувати своє обов’язкове право на відвідування дитячого садочка відповідно до стандарту дошкільної освіти. Будівництво дитсадку в селищі Таїрове дасть можливість доступу 90 дітям дошкільного віку до гарантованої освітньої послуги. Рівень охоплення дітей дошкільною освітою в нашій громаді зросте» – поінформував голову Одеської ОДА секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту