ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Соціальна сфера
Тренінги з протидії домашньому насильству пройшли в Одесі
12:22 / 29.11.2021
Тренінги з протидії домашньому насильству пройшли в Одесі

ОДЕСА, 29 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В Одесі відбулися тренінги для фахівців із запобігання домашньому насильству.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у департаменті інформації та зв’язків із громадськістю Одеської міської ради.

23—25 листопада 2021 року в Одесі відбулися тренінги з підготовки фахівців, до компетенції яких належать питання запобігання та протидії домашньому насильству.

У тренінгах взяли участь 30 фахівців суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству: Департаменту праці та соціальної політики, Департаменту освіти та науки, Департаменту охорони здоров’я, районних адміністрацій, Служби у справах дітей та Центру соціальних служб Одеської міської ради.

Під час тренінгів учасники змогли відпрацювати практичні навички реагування на випадки домашнього насильства в спеціалізованих навчальних полігонах — «Інтерактивна класна кімната» та «Кімната, дружня до опитування дітей» з використанням методики «Зеленої кімнати». Практичні навчання надали можливість відпрацювати вміння належного реагування на випадки домашнього насильства в наближених до реальних умовах.

Тренінги проводили сертифіковані тренери з питань запобігання та протидії домашньому насильству та опитування дітей, які постраждали від насильства. За результатами тренінгів учасники отримали відповідні сертифікати. Організатор заходів — Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради спільно з Одеським державним університетом внутрішніх справ.

Заходи пройшли з урахуванням карантинних обмежень.

ДОВІДКА: Домашнє насильство – серйозна соціальна проблема, вирішення якої залежить багато в чому і від особливостей методів та технологій надання своєчасної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Тренінги проводились в рамках Міської цільової програми з реалізації сімейної, ґендерної політики, попередження домашнього насильства та протидії торгівлі людьми на 2019-2021 роки.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту