ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
Начала работу рабочая группа по вопросам увековечения памяти жертв репрессий, похороненных в районе 6-го км Овидиопольской дороги
16:53 / 29.04.2021
Общество

ОДЕССА, 29 АПРЕЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Сегодня, 29 апреля, состоялось онлайн-заседание межведомственной рабочей группы по вопросам увековечения памяти жертв войны и политических репрессий, похороненных в Одессе, в районе 6-го км Овидиопольской дороги.

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

Сьогодні, 29 квітня 2021 року, відбулося онлайн-засідання міжвідомчої робочої групи з питань увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій, похованих у районі 6-го км Овідіопольської дороги в м. Одесі.

Начальник Південного міжрегіонального відділу УІНП Сергій Гуцалюк взяв участь у засіданні.

В ході засідання учасники обговорили наступні питання:

🔹Інформацію щодо жертв політичних репресій, останки яких знаходяться у районі 6-го км Овідіопольської дороги в м. Одесі.

🔹Створення 2 підгруп міжвідомчої робочої групи: історико-архівної та пошуково-дослідної.

🔹Підготовку документів необхідних для пошукових робіт.

🔹Проєкт плану робіт та регламенту міжвідомчої робочої групи з питань увічнення пам'яті жертв політичних репресій, похованих у районі 6-го км Овідіопольської дороги в м. Одесі

В результаті засідання сформовано склад історико-архівної та пошуково-дослідної підгруп, затверджено план робіт та регламент міжвідомчої робочої групи та вирішено проводити засідання групи щомісячно.

Нагадаємо, що міжвідомчу робочу групу з питань увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій, похованих у районі 6-го км Овідіопольської дороги в м. Одесі створено за Розпорядженням Одеського міського голови № 257 від 14.04.2021 р. (https://omr.gov.ua/ru/acts/mayor/183846/ ) у складі істориків, краєзнавців, архівістів, музейників, представників влади та національних товариств.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту