ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
Одесской общественности представили фильм «Позывной “Итальянец“»
16:50 / 16.06.2021
Общество

ОДЕССА, 16 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В Одессе состоялась презентация и встреча с главным героем фильма «Позывной “Итальянец“».

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

Зустріч з автором та головним героєм фільму “Позивний “Італієць”” відбулась в Одесі

15 червня 2021 року на базі “Veterans HUB ODESA” відбулася зустріч співробітників Південного міжрегіонального відділу Сергій Гуцалюк та Уля Громович, представників ГО “Veterans HUB ODESA” Олександр Голопотелюк, Оксана Харітонова, Sara Taraschanskaya зі старшим сержантом НГУ Віталієм Марківим, та автором документального фільму «Позивний “Італієць”, журналістом Артемом Шевченко (Artem Shevchenko) .

Фільм “Позивний “Італієць”” — документальний фільм про українського нацгвардійця Віталія Марківа. Він був одним з перших добровольців і служив у батальйоні імені Кульчицького. Отримав кілька нагород, у тому числі й «За мужність». У 2017 нацгвардійця затримали в аеропорту в Італії та засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство фоторепортера Андреа Роккелі. Втім, він вистояв, та дочекався виправдувального вироку.

Поспілкувались з гостями у теплій атмосфері про протидію агресії РФ проти України шляхом інформаційно-просвітницький кампаній. Зі свого боку презентували поважним гостям нашу роботу з протидії російським міфам та фейкам, відновлення історичної пам'яті та роботі з військово-патріотичного виховання молоді та взаємодію з ветеранським середовищем Півдня України та Одещини зокрема.

Переглянути фільм можна за посиланням: https://youtu.be/sU25VQT23nM


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту