ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
В Одессе почтили память погибших защитников Украины
15:28 / 11.08.2021
Общество

ОДЕССА, 11 АВГУСТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Сегодня в одесском соборе Рождества Христова прошла панихида по защитникам Украины, погибшим в июле.

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

Одесити вшанували загиблих Героїв російсько-української війни

11 серпня 2021 року в кафедральному соборі Різдва Христового м. Одеси відбулась традиційна щомісячна панахида за українськими воїнами, загиблими в липні 2021 року в зоні проведення операції об'єднаних сил захищаючи цілісність і незалежність України.

Панахиду відправив єпископ Одеський і Балтський Афанасій (Яворський) . Йому співслужили протоієрей Ярослав Бугринець та диякон Олексій Пегасін.

У липні 2021 року Україна втратила семеро військових: Юрій Письменний. Богдан Бродовський. Євгеній Курасов. Володимир Яськів. Андрій Беляєв. Олександр Горбенко. Дмитро Сивоконь.

Помолитися та віддати шану загиблим Героям прийшли співробітники Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Уляна Громович та Олександр Городилов, начальник відділу Одеської області Міністерства у справах ветеранів Микола Сторожук, представник ГО “Ветеранс ХАБ ОДЕСА” Оксана Харітонова, учасники АТО, волонтери та громадськість.

Ініціаторами панахиди за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України, та молитви за перемогу українського війська виступили ПЦУ, УІНП, ЗСУ та Мінветеранів України.

Вічна пам’ять Героям!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту