ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
Міськрада Одеси: поради щодо збереження продуктів харчування у разі відключення електроенергії
17:07 / 18.11.2022

ОДЕСА, 18 ЛИСТОПАДА 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська міська рада оприлюднила рекомендації щодо безпечного збереження продуктів харчування у разі відключення електроенергії.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

Охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання у разі вимкнення електроенергії.

Фахівці ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надали поради, які допоможуть зберегти їжу безпечною до вживання.

Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче. У морозильній камері — 0°С або нижче.

Підготуйтеся до надзвичайної ситуації. Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий лід або блоковий лід.

Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більш як 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильник.

Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вище 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту