ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
Одеситам нагадали про заборону піротехніки
10:11 / 22.12.2022

ОДЕСА, 22 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська міська рада нагадує мешканцям Перлини біля моря про заборону продажу та використання піротехнічних засобів.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

Розпорядженням обласної військової адміністрації на території Одеської області до припинення воєнного стану або видачі окремого розпорядження заборонено використання та продаж піротехнічних засобів, незалежно від класу.

За незаконний продаж, а також незаконне поводження з піротехнічними виробами передбачена відповідальність згідно зі статтями 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення; 195-6; 159; 160; 164; 173 КУпАП та 296 ККУ. Санкції статей Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачають покарання у вигляді штрафу із можливою конфіскацією піротехніки, а Кримінального кодексу України – від штрафу до позбавлення волі.

Коли виникне бажання яскраво та гучно святкувати, подумайте про те, що поряд з вами можуть бути люди літнього віку, діти, хворі, переселенці та військові, для яких голосні вибухи салютів, петард тощо асоціюються із загрозою, обстрілами і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру.

Будьте відповідальними!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту