ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Первый объект проекта «Активные парки — локации здоровой Украины» открыт на Одесчине
09:11 / 04.10.2021
Спорт

ОДЕССА, 04 ОКТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий открыл в Березовке первый в регионе объект проекта «Активные парки — локации здоровой Украины».

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщениях облгосадминистрации сказано:

Виконуючи Указ Президента України Володимира Зеленського «Про започаткування соціального проекту «Активні парки – локації здорової України», голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький відкрив першу таку локацію в Березівці.

«Активні парки в Одеській області, створюються з метою організації оздоровчої рухової активності громадян, облаштування умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків. На прикладі Березівки бачимо, як якісно облаштовано в місці масового відпочинку городян сучасну спортивну локацію, тут є безперешкодний доступ, зокрема і для осіб з інвалідністю, до спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності. Переконаний, що такі активні парки мають бути у кожній громаді» – сказав Сергій Гриневецький.

На разі, зазначив на церемонії відкриття голова облдержадміністрації, в першій і другій черзі реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», в Одеській області, підготовлено перші 5 локацій у територіальних громадах Березівки, Подільська, Арцизу, Чорноморська та Ізмаїлу.

Щоб надихнути жителів Березівки додати у своє життя фізичної активності, голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький, не тільки провів тренування для юних вихованців місцевої ДЮСШ, а й особисто виконав комплекс вправ на нових спортивних локаціях.

«Я продовжую займатись спортом і сьогодні залюбки провів тренування для юних спортсменів Березівщини. Переконаний, що дуже важливо, аби жителі в різних куточках області, активно займалися спортом і щоб спорт був доступний для всіх. І для цього триває реалізація багатьох програм Президента і «Велике Будівництво», і «Велика Реставрація», диджиталізація країни, покращується інфраструктура – одним словом до побудови здорової України влада підходить дуже комплексно й системно» – говорить голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

В рамках проєкту розроблено та створено навігаційну карту занять у парку для всіх вікових груп: тут є «шведська» стінка, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, вільний простір і координаційна лінія. Кожен охочий, за допомогою смартфона, зможе обрати рівень складності вправ (початківець, досвідчений, професіонал).

«Для зручності кожний елемент інфраструктури позначений QR-кодом з можливістю переходу на ресурс з відеоуроками, завдяки яким відвідувач має змогу провести тренування будь-якої складності, обравши власного тренера серед зірок естради, кінематографу, професійних спортсменів. Активні парки – безкоштовна можливість як для дорослих, так і для дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку. Обласна вдала, в свою чергу, робить все від нас залежне, аби якнайбільше жителі регіону отримали можливість тренуватися в активних парках, долучившись до проекту «Здорова Україна», – зазначила заступник голови Одеської облдержадміністрації Світлана Фабрикант.

***

Сьогодні, в Березівці, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький відкрив першу локацію соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» та особисто виконав комплекс вправ на нових спортивних локаціях.

«Тут є «шведська» стінка, комплекс турніків, лавка для виконання динамічних вправ, сходинки, вільний простір і координаційна лінія. Кожний елемент інфраструктури позначений QR-кодом з можливістю переходу на ресурс з відеоуроками, завдяки яким можна за допомогою смартфона, обрати рівень складності вправ (початківець, досвідчений, професіонал). Я щойно переконався – все працює, то ж можна залюбки тренуватись!» – сказав Сергій Гриневецький.

***

Щоб надихнути жителів Березівки додати у своє життя фізичної активності, після церемонії відкриття локації соціального проекту «Активні парки – локації здорової України», голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, провів тренування для юних вихованців місцевої ДЮСШ.

«Я продовжую займатись спортом і сьогодні залюбки провів тренування для юних спортсменів Березівщини. Переконаний, що дуже важливо, аби жителі в різних куточках нашої області, активно займалися спортом і щоб спорт був доступний для всіх» – сказав Сергій Гриневецький.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту