ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Глава Одеської ОДА зустрівся з учасниками токійської Параолімпіади (ВІДЕО)
09:38 / 20.10.2021
Спорт

ОДЕСА, 20 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся з чемпіоном, призерами, учасниками ХVІ літніх Паралімпійських ігор Токіо – 2020 та їх особистими тренерами.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

У повідомленні облдержадміністрації сказано:

Відбулась зустріч керівництва Одеської обласної державної адміністрації та Одеської обласної ради з чемпіоном, призерами, учасниками ХVІ літніх Паралімпійських ігор Токіо–2020 та їх особистими тренерами.

На зустрічі були присутні – Заслужений майстер спорту України ЗМСУ з веслування академічного, чемпіон ХVІ літніх Паралімпійських ігор Роман Полянський; Заслужений майстер спорту України зі стрільби кульової, срібний та бронзовий призер ХVІ літніх Паралімпійських ігор Василь Ковальчук; Заслужений майстер спорту України зі стрільби кульової, срібний призера ХVІ літніх Паралімпійських ігор Андрій Дорошенко; майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової, дворазова бронзова призерку ХVІ літніх Паралімпійських ігор Ірина Щетнік; майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової, учасник ХVІ літніх Паралімпійських ігор Юрій Стоєв; майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, учасник ХVІ літніх Паралімпійських ігор Костянтин Панасюк; майстер спорту України міжнародного класу з плавання, учасниця ХVІ літніх Паралімпійських ігор Катерина Ткачук; майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасник ХVІ літніх Паралімпійських ігор Олександр Литвиненко; головний тренер Національної збірної команди України зі стрільби кульової, особистий тренер Ковальчука Василя, Стоєва Юрія та Щетнік Ірини – Ірина Виноградова; директор Одеської обласної ДЮСШ стрільби, особистий тренер Дорошенка Андрія та Стоєва Юрія – Олег Блізнюков; Заслужений тренер України з легкої атлетики, особистий тренер Олександра Литвиненка – Тетяна Орлова; Заслужений тренер України з плавання, особистий тренер Ткачук Катерини – Любов Воробйова.

Історія проведення Паралімпійських ігор почалась у 1948 році. Спортсмени Одеської області вперше взяли участь у ХІ літніх Паралімпійських іграх у 2000 році, змагання проходили в Сіднеї (Австралія). Тоді лише 2 спортсмена виступали у складі національної збірної команди, які завоювали 2 медалі – 1 срібну та 1 бронзову. Беручи участь впродовж 20 років у Паралімпійських іграх, спортсмени Одещини вибороли 19 медалей – 8 золотих, 3 срібних та 8 бронзових.

XVІ літні Паралімпійські ігри відбулись у місті Токіо з 24 серпня по 5 вересня 2021 року. В змаганнях взяли участь 4403 спортсмена з 161 країни світу у 22 видах спорту. Національну збірну команду України представляли 143 спортсмена у 15 видах спорту.

Українські спортсмени вистояли і показали найвищий результат у своєму спортивному житті! Було здобуто 98 нагород – 24 золоті, 47 срібних та 27 бронзових. Від Одеської області у змаганнях взяли участь 8 спортсменів у 5 видах спорту: веслуванні академічному, стрільбі кульовій, пауерліфтингу, легкій атлетиці та плаванні. Спортсмени Одещини вибороли 6 медалей – 1 золоту, 2 срібних та 3 бронзових.

Учасників ХVI літніх Паралімпійських ігор підтримували держава, чисельні меценати Національного Параолімпійського Комітету України, Одеська обласна державна адміністрація, Одеська обласна рада. Впродовж року спортсмени Одещини, які завоювали параолімпійські ліцензії отримували з обласного бюджету щомісячно фінансову підтримку.

Привітав чемпіона, призера, учасників та їх особистими тренерів ХVІ літніх Паралімпійських ігор в Токіо–2020 голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

«Ви дійсно проявили мужність, героїзм в Токіо, і мені дуже приємно, що ті традиції, що були закладені 20 років тому, ви зберігаєте і продовжуєте. Я визнаю, що результат паралімпійців Одещини – достойний! Мені приємно зазначити, що в нас є повне порозуміння сьогодні з Національним олімпійським комітетом, і України, і з Одеським відділенням. Ми намагаємось створити такі умови, щоб Одеське відділення Національного олімпійського комітету уклало угоду з кожною територіальною громадою. Бо головне сьогодні, для будь-якого спортсмена – це інфраструктура, яка дасть можливість підготувати себе до майбутніх змагань» – відзначив у своєму вітальному слові голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Голова Одеської облдержадміністрації поінформував паралімпійців та їх тренерів про те, як в Одеській області триває реалізація Програми Президента України «Велике Будівництво», в рамках якої будуть і школи, і дитячі садочки, і спортивні комплекси.

«Президент дав доручення відпрацювати нову програму розвитку Одеського регіону, починаючи від безпекових питань, і закінчуючи питаннями постачання якісної питної води, сучасних каналізаційних систем, реставрації пам’яток архітектури, інфраструктурних проєктів, таких як Хаджибейський лиман, Румунський канал, будівництво мостів. Окрім цього у Президента є ще одна програма – Програма «Здорова Україна». І сьогодні в Одеській області, в її рамках, вже відкрито 17 «Активних парків», і ми цю роботу будемо продовжувати. Зараз проектується Програма «урбан-парки». Повністю підготовлена проєкто-кошторисна документація зі створення в нашому регіоні, в Затоці, спортивної школи-інтернату. Підготовлено проєкто-кошторисну документацію і проведено експертизу будівництва в школі-інтернаті в місті Одеса, на вулиці Героїв Крут, сучасного спортивного комплексу, який буде повністю здатний приймати європейські змагання. Я переконаний, що і в подальшому ми зможемо створити таку інфраструктуру, яка дасть можливість залучати, в першу чергу, до занять спортом дітей і молодь і ми зможемо знаходити ті перлинки, які будуть досягати Олімпійського п’єдесталу» – сказав Сергій Гриневецький.

Голова ОДА відзначив, що Програма Президента України «Велике Будівництво», яка реалізується сьогодні в області –– багатовекторна і її головна мета – Стратегія людського розвитку та здорова Україна.

«Ми разом з Одеською обласною радою налаштовані на конструктивну роботу, і хочу запевнити вас, що для нас спорт – це один з пріоритетів, який дійсно впливає на стан людського розвитку» – сказав Сергій Гриневецький.

Золоту відзнаку голови Одеської ОДА отримав Заслужений майстер спорту України ЗМСУ з веслування академічного, чемпіон ХVІ літніх Паралімпійських ігор Роман Полянський.

Почесними грамотами облдержадміністрації нагороджено Валентина Дондікова і Костянтина Дзюбу. Сертифікати на отримання грошової допомоги від Одеської ОДА отримали 7 спортсменів.

Від імені тренів і спортсменів, слова подяки за всебічну підтримку спорту на Одещині, збереженні та відновлення об’єктів спортивної інфраструктури в регіоні, голові Одеської ОДА Сергію Гриневецькому, висловив директор Одеської обласної ДЮСШ стрільби, особистий тренер Дорошенка Андрія та Стоєва Юрія – Олег Блізнюков.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту