ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеські фігуристки – призерки міжнародних турнірів
15:01 / 10.04.2022

ОДЕСА, 10 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Юні одеські спортсменки стали призерками міжнародних турнірів з фігурного катання.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсменки СДЮШОР «Крижинка» завоювали дві медалі на міжнародному турнірі «Skate Copenhagen 2022» з фігурного катання, який відбувся в столиці Данії за участю представників 9-ти країн.

МЕДАЛЬНИЙ ДУБЛЬ

В категорії «Basic novice» (8-9 років) Марія БОРИСЕНКО стала переможницею, набравши 32,95 бали, а Анна БЕЛОУС посіла 5-е місце (29,35). Всього в категорії виступали 13 спортсменок.

В категорії «Аdvance novice» (12-13 років) Уляна КАРИЧИНСЬКА завоювала бронзову медаль, набравши 79,91 бали за сумою двох програм. Аріна ЄФРЕМОВА в цій віковій категорії показала 5-й результат (67,05). Тут за перемогу боролися 19 фігуристок.

У змаганнях взяли участь представниці Бельгії, Швеції, Швейцарії, Данії, Німеччини, Англії, Нідерландів і Фінляндії.

Всі одеські спортсменки-учасниці змагань в Данії — вихованки Марії ВЕРЕНІЧ.

КОМЕНТАР ТРЕНЕРА

Марія ВЕРЕНІЧ, тренер СДЮШОР «Крижинка»:

- Емоційно виступ дався дуже складно, адже підготовки була скороченою і прискореною. Два-три тижні, з початком війни, вони не тренувалися. Тренуватися розпочали вже тут, в Данії. Ми налаштовувалися достойно представити Україну на міжнародній арені, показати, що в нашій країні є талановиті спортсменки. Налаштовувалися, щоб це було душевно та зворушливо. І це вдалося. Дівчатка дуже старалися.

Дуже задоволена виступом Уляни Каричинськоїі, якій довелося готувати ще й коротку програму – в Україні вона виконувала тільки довільну. Часу для підготовки було обмаль, але Уляна впоралася. Аріні Єфремовій в короткій програмі вдалися не всі елементи, а ось в довільній – вона виконала майже все, що планувала, і, зробивши дуже зворушливий прокат, піднялася на одну сходинку. Відзначу, що суперничали одеські спортсменки із старшими на два роки фігуристками

Марія Борисенко, в цілому, виступила добре, заробила чимало плюсів, хоча і припустилися незначних помилок. Аня Білоус, як вона розповіла, не змогла пристосуватися до льоду на новій для себе арені – він відрізнявся від того, де ми готувалися.

Було приємно чути компліменти від спеціалістів щодо виступів одеських фігуристок.

- Як приймали українських учасниць змагань?

- Ми з батьками фігуристок дуже хотіли виїхати на якісь міжнародний турнір, але це дуже великі витрати. Зараз так розпорядилася доля, що нам прийшлося виїхати за кордон. І ми поїхали в Данію. Дякуємо організаторам, що допустили нас без стартового внеску, при тому, що реєстрація завершилася ще в середині лютого.

Дізнавшись, що виступатимуть представники України, місцеві вболівальники навіть підготували маленькі сувеніри в жовто-синіх кольорах. Зустрічали дуже тепло – аплодували, скандували «Слава Україні!».

Коли суддя-інформатор, представляючи наших фігуристок, говорив «from Ukraine», у мене на очах виступали сльози. А дівчатка дуже сильно стискали мої руки, надихаючись такою підтримкою, мали велике бажання показати свої найкращі якості.

Взагалі, тут в Данії, ми відчуваємо підтримку нашої країни буквально на кожному кроці: мости відсвічені жовто-синім кольором, на залізничному вокзалі Копенгагену усюди прапори України, і така картина, як я бачила, по всій країні.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту