ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Каратисти з Одещини стали медалістами чемпіонату Європи
18:12 / 22.06.2022

ОДЕСА, 22 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Спортсмени Одеської області завоювали дві медалі на чемпіонаті Європи з карате.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсмени Одеської обласної федерації завоювали дві медалі на чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів і молоді, який відбувся в Празі 17-19 червня (фото: Чемпіон Європи серед юніорів-2021 Давид ЯНОВСЬКИЙ і його тренер Денис КРИЛОВСЬКИЙ).

ПІДСУМКИ

Чемпіоном Європи серед юніорів став 17-річний Давид ЯНОВСЬКИЙ (СК «Легіон»; тренер — Денис КРИЛОВСЬКИЙ) – в категорії «до 61 кг», а его ровесниця Наталія ОСАДЧУК (СК «Катана порт Чорноморськ»; тренер – Олександр ТОНКОШКУР) – стала срібною призеркою в категорії «до 53 кг», також у змаганнях серед юніорів.

На 7-му місці завершили Євро представники СК «Катана порт Чорноморськ» — Ярослав ФЕДОРОВ (тренери – Олександр ТОНКОШКУР, Олексій КОНОВАЛОВ) і Галина ЗАПОРОЖЧЕНКО (тренер – Олександр ТОНКОШКУР). Вони виступали у змаганнях з ката серед молоді.

У змаганнях в куміте в категорії «+59 кг» Даря ЄРВАЧОВА (СК «Легіон», тренер – Денис КРИЛОВСЬКИЙ) зупинилася в третьому раунді. Вона завершила внічию свій бій з майбутньою бронзовою призеркою Робін ван Везел з Нідерландів (3:3), але перемога була віддана суперниці, тому що вона набрала перший бал.

Інші представники ООФК виступали в ката і завершили боротьбу на першій стадії змагань: Дмитро РОЖКОВ (кадети; СК «Катана порт Чорноморськ», тренер – Олександр ТОНКОШКУР), Дар'я ХОЛОДНЯК (кадетки, ката, СК «О-Кан», тренер – Валерія ЗЛАТОВА) і Гліб СОКОЛОВ (СК «Захист», тренери – Олексій КОХАНЕЦЬ, Крістіна ВЄНІК).

ЗОЛОТИЙ ДАВИД

Свої змагання в категорії «+61 кг» Давид ЯНОВСЬКИЙ розпочав з мінімальною перемоги над Ілі Білджалі із Північної Македонії з рахунком 3:2. Вікторію одеситу приніс удар на останніх секундах. В подальшому, на шляху до фіналу, Давид здобув три «сухих» перемоги: над Матією Натескі із Хорватії (5:0), Крістіансом Петерсонсом із Латвії (5:0) і іспанцем Мігелем Парісом (2:0).

Фінальний поєдинок з турком Йілдіримом Хасаном розпочав точним ударом рукою (1:0), але суперник відповів двоочковим влучанням. Втім, Давид впорався з хвилюванням, спочатку зрівнявши рахунок, а потім зробивши переможний удар. 3:2 – золото відправилося до Одеси.

СРІБНА НАТАЛІЯ

Змагання в категорії «-53 кг» Наталія ОСАДЧУК розпочала з мінімальною перемоги над данкою Сарою Ліпперт (2:1), продовжила розгромом чешки Андреа Кветонової (7:1), але потім прийшлося складніше – Олександра Давідова із Латвії (0:0, за рішенням суддів) і Теодора Цонева із Болгарія (1:0). У фіналі Наталія поступилася діючій чемпіонці Європи серед юніорів Ніні Квасніковій зі Словаччини (0:3).

Вихованець Олександра ТОНКОШКУРА на другому юніорському чемпіонаті Європи поспіль підіймається на п'єдестал — в 2021-му срібним призером став Ярослав ФЕДОРОВ.

ІСТОРІЯ

На двох минулих чемпіонатах Європи серед кадетів, юніорів і молоді спортсмени Одеської області завоювали по 2 медалі: в 2019-му золото – представник СК «Тигрьонок» Ігор ЛАГУНОВ (тренер – Дмитро НЕГАТУРОВ) в категорії «+84 кг» серед молоді, бронзу — Ерік РАГОЗЕНКО (ДЦ «Мауглі», тренери — Анатолій ПЕТРОСЮК, Орхан ЮСІФОВ) в категорії «до 57 кг» у змаганнях серед кадетів; в 2021-му срібні медалі завоювали юніори — каратист СК «Катана порт Чорноморськ» Ярослав ФЕДОРОВ (ката, тренери – Олександр ТОНКОШКУР, Олексій КОНОВАЛОВ) і вихованка СК «Тигрьонок» Аріадна ПАНЧУК (-53 кг, тренери – Ігор НЕГАТУРОВ, Дмитро НЕГАТУРОВ, Олександр НЕГАТУРОВ).

НАЙУСПІШНІШЕ ЄВРО

Найуспішнішим для каратистів Одеської області стало Євро-2012, коли вони завоювали 4 медалі: Ірина ЗАРЕЦЬКА (СК «Ніка») стала чемпіонкою у змаганнях серед кадетів в категорії «до 54 кг», срібні медалі на бакинському татамі здобули Дарина МАРЧУК з клубу «Мауглі» — серед юніорів (до 48 кг) і кадет Андрій ЧІТІДЗЕ з клубу «Спарта» (до 52 кг), а бронзовим призером стала Анна КРЕЩЕНКО – у змаганнях в ката серед кадетів. До речі, в 2012-му одеські спортсмени завоювали всі нагороди збірної України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту