ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеський дзюдоїст – медаліст чемпіонату світу
16:07 / 01.09.2022

ОДЕСА, 01 ВЕРЕСНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеський спортсмен Ігор Цуркан завоював бронзову медаль на чемпіонаті світу з дзюдо.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Одеський спортсмен Ігор ЦУРКАН став бронзовим призером чемпіонату світу серед кадетів (U-18) з дзюдо, який відбувся у Сараєво. Про це повідомив і в деталях розповів сайт Федерації дзюдо України.

СУПЕРСЕЗОН ЦУРКАНА

17-річний Ігор ЦУРКАН (тренери – Олег СПІВАК, Олександр СПІВАК) завоював бронзову медаль в категорії «до 81 кг».

Ігор ЦУРКАН упродовж сезону виграв три поспіль етапи Кубка Європи (в Загребі, 12 березня; Тепліце, 9 квітня; Бухаресті, 7 травня), а потім підтвердив свій клас і на чемпіонаті Європи серед кадетів, завоювавши 2 золоті медалі – в особистому і командному турнірах.

Tsurkan World 04

ДЕМОНСТРАЦІЯ КЛАСУ

Чинний чемпіон Європи серед кадетів небезпідставно був фаворитом змагань і почав підтверджувати даний статус вже з першого поєдинку. Розпочавши з блискавичної перемоги іппоном над боснійцем Відаком Малєвичем за 9 секунд, у другому поєдинку Ігор не менш впевнено здолав болгарина Еміла Валчева.

У чвертьфіналі наш дзюдоіст завдяки двом кидкам на «Ваза-арі» розібрався з італійцем Франческо Сансонетті, а ось у півфіналі з Ігорем сталася чи не найбільша драма цього чемпіонату.

Tsurkan World 04

ДРАМА

У звичній для себе манері Цуркан розпочав поєдинок із узбеком Алішером Самановим — постійно атакуючи і намагаючись виконати кидок. Втім, замість оцінки суддя двічі дав нашому спортсмену «Shido». Вирішальним у поєдинку став момент під кінець другої хвилини — Ігор вчергове намагався виконати кидок, проте суддя знову розцінив дію, як порушення — kansetsu waza from tachi waza.

Розпачу нашого дзюдоїста не було меж, втім, зібравши всю волю в кулак він вийшов надмотивованим на поєдинок за бронзу з французом Томасом Пучлі.

БРОНЗОВА СУТИЧКА

Проте це також була далеко не найлегша прогулянка — на третій хвилині при спробі атаки від Цуркана суперник зумів покласти українця на спину і почати виконувати утримання, за що заробив оцінку «Ваза-арі».

Втім, вже за декілька секунд Ігор у фірмовому для себе стилі спочатку виконав кидок на «Ваза-арі», а потім поставив переможну крапку кинувши суперника на іппон.

КОМАНДНИЙ ТУРНІР

В заключний змагальний день чемпіонату світу командний турнір, участь в якому взяла збірна України з Ігорем ЦУРКАНОМ у складі. У підсумку українці посіли 5-е місце, програвши у «бронзовими» матчі збірній Туреччині (3:4).

Одеський дзюдоїст свій поєдинок виграв, але основна програма матчу завершилася внічию (3:3) і була призначена додаткова сутичка, яка залишилася за суперниками.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту