ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Борці з Одещини – призери Чемпіонату України
17:41 / 27.01.2023

ОДЕСА, 27 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Спортсмени ФСК «Хімік» АТ «ОПЗ» стали призерами Чемпіонату України з вільної боротьби.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського припортового заводу.

У повідомленні підприємства сказано:

Календарний рік спортсмени відділення вільної боротьби ФСК “Хімік” АТ “ОПЗ” розпочали з чемпіонату України в Ужгороді, де протягом 19-22 січня вибороли дві бронзові нагороди. 🦾👍

Загалом збірна команда Одеської області здобула одну срібну та три бронзові нагороди, з них дві бронзові медалі завоювали южненські спортсмени. Микита Зубаль 🥉 піднявся на п’єдестал серед призерів у вазі до 70 кг, Петро Літвенюк 🥉посів третє місце у вазі до 74 кг.

Також до складу збірної області увійшли вихованці ФСК «Хімік» Володимир Козарчук і Олексій Харчук, хлопці посіли восьме та дев’яте місця відповідно.

Володимир ВЕРЕМЕЙЧУК, тренер-викладач з вільної боротьби ФСК «Хімік» АТ «ОПЗ» :

✔️ У перший місяць 2023 року ми відкрили сезон змагань. Чотири спортсмени ФСК «Хімік» узяли участь у чемпіонаті України у віковій категорії U-23. Наші борці молодші за віком від цієї категорії, у якій проводилися змагання, але ми спільно прийняли рішення, що наші вихованці боротимуться у всіх турнірах, які будуть нам доступні.

По-перше, для спортсмена завжди корисно випробувати себе проти більш досвідченого суперника, а по-друге, зараз набагато менше проводиться турнірів, і ми маємо добирати цю практику змагань, реального двобою, без яких неможливі перемоги у відповідальних поєдинках.

У ході чемпіонату України, що проходив в Ужгороді, наші хлопці вибороли дві бронзові нагороди, але мали змогу й претендувати на кращій результат. Проте, завершити змагання зі старшими за віком борцями з призовими місцями, — це вже гарний результат.

Головною метою для нас зараз є підготовка до всеукраїнських змагань за віковою категорією наших спортсменів, боротися за найвищі місця та відібратися у склад збірної країни на чемпіонат Європи.

Наші вихованці упевнено входять у число лідерів, і ми разом докладаємо максимум зусиль, щоб підтримувати їх форму на високому рівні та підготуватись належним чином до відповідальних змагань.

Після чемпіонатів області наступні важливі для нас змагання – це чемпіонат України U-17, що має відбутися у другій декаді березня в Полтаві та U-20, якій заплановано на березнь-квітень у Ковелі✔️

Вітаємо наших спортсменів з вдалим початком нового спортивного року і бажаємо стійкості, упевненості та нових перемог!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту