ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Борці з Одещини – призери Чемпіонату України
13:14 / 29.01.2023

ОДЕСА, 29 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Спортсмени з Одеської області зібрали великий врожай медалей на Чемпіонаті України з боротьби.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсмени Одеської області завоювали 6 медалей молодіжного чемпіонату України зі спортивної боротьби, який проходив в Ужгороді (на фото: Збірна Одеської області з вільної боротьби).

ПІДСУМКИ

Чотири медалі (1 срібну, 3 бронзові) завоювали борці вільного стилю: срібні — Надія ДРАГАНОВА (до 57 кг), бронзові — Георгій КАЗАНЖИ (до 57 кг, у обох тренери — Іван ПЕТКОВ, Георгий ЯБАНЖИ), які представляють обласну ДЮСШ боротьби, а також представники южненського ФСК «Хімік» чемпіон Європи серед юніорів минулого року Микита ЗУБАЛЬ (до 70 кг) і Петро ЛІТВЕНЮК (до 74 кг, у обох тренери — Володимир ВЕРЕМІЙЧУК , Олег КУШНИР).

Дві медалі у представників греко-римської боротьби Одещини. Срібну медаль завоював Богдан ГРИШИН (до 60 кг, тренер – Георгій ЦОНКОВ), якому лише 18 років, і, в цій же категорії, бронзовим призером став Даниїл БИТКА (тренер – Вячеслав РУДОЙ, Віталій СИНЯВСЬКИЙ).

Як повідомив в соцмережі Фейсбуку тренер Георгій ЦОНКОВ, Богдан упродовж двох місяців боровся у фіналах чемпіонату України відразу в трьох вікових категоріях: в головному чемпіонаті України, як ми повідомляли, він поступився Вячеславу БАЙРАКТАРУ, а на юніорському чемпіонату країни став переможцем, і це відбулося вперше в історії греко-римської боротьби Одещини.

ВІЛЬНА БОРОТЬБА

У змаганнях жінок в категорії «до 57 кг» Надія ДРАГАНОВА здобула дві перемоги в групі, потім – святкувала вікторію в півфіналі, а у фіналі поступилася срібній призерці чемпіонату світу-2022 Олександрі Хоменець зі Львову.

У змаганнях серед чоловіків в поєдинках за бронзу спортсмени Одеської області перемогли: Георгій КАЗАНЖИ — сумчанина Дмитра МОКРЕНКА (достроково), Микита ЗУБАЛЬ – Віталія Годину із Київської області (3:0), Петро ЛІТВЕНЮК – Сергія Михайлишина із Івано-Франківська (5:2)

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

У змаганнях з греко-римської боротьби Богдан ГРИШИН переміг Дамира Левченка з Дніпропетровщини і Владислава Левчука з Рівного, а у фіналі поступився Владиславу Кузьку із Запоріжжя. Тому ж супернику програв у півфіналі Даниіл БИТКА, а в поєдинку за бронзу він достроково переміг Романа Довгея, який представляв Закарпаття.

Відзначимо, що Богдан — уродженець Миколаївщини, але через війну вимушений він був переїхати до Одеси.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту