ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Каратисти з Одещини – медалісти міжнародного турніру
17:41 / 08.02.2023

ОДЕСА, 08 ЛЮТОГО 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Спортсмени Одеської області завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи з карате.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсмени Одеської обласної федерації карате завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи серед молоді, юніорів і кадетів, який відбувся 3-5 лютого на Кіпрі (Ларнака). За кількістю нагород це повторення результату трьох попередніх Євро.

ПІДСУМКИ

В активі спортсменів ООФК по 1-й срібній і бронзовій нагороді. 18-річна каратистка із Чорноморська Наталія ОСАДЧУК (СК «Катана», тренер – Олександр ТОНКОШКУР) стала срібною призеркою у змаганнях серед молоді стала («до 55 кг»), причому Наталія завоювала медаль на другому Євро поспіль (в 2022-му також срібло – у змаганнях юніорів, «до 53 кг»), а 17-річна Поліна МАРЧЕНКО (СК «Тигрьонок», тренери – Дмитро, Ігор і Олександр НЕГАТУРОВИ) завоювала бронзу серед юніорів (до 48 кг), додавши ії до бронзи юніорського чемпіонату світу 2022 року.

Всього на Євро виступали 8 спортсменів ООФК.

СРІБНА НАТАЛІЯ

У фінальному поєдинку проти Нейри Сіповіч із Боснії Наталія ОСАДЧУК вела з рахунком 3:0, але не встояла перед натиском суперниці, пропустивши контратаку суперниці на останніх секундах. У підсумку – 3:6.

На шляху у фінал спортсменка із Чорноморська спочатку розгромила Мірту Ловріч із ХорватіЇ (12:2), потім взяла над британкою Робін Вінсент (3:1), болгаркою Іваною Каменовою (1:1) і шведкою Матільдою Розенлінд (3:2).

БРОНЗОВА ПОЛІНА

Успіх в бронзовому поєдинку з Лаурою-Хеленою Гаспар приніс Поліні МАРЧЕНКО прямий удар ногою на останній секунді – 2:0.

На старті турніру одеситка перемогла Туй Донг Ву Карен із Ісландії (1:0), в чвертьфіналі була сильнішою за словачку Вероніку Яловіцзорову (2:1), а в поєдинку за вихід у фінал поступилася француженці Саші Вьєль (0:3)

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

Найвищий результат серед інших спортсменів ООФК показав 18-річний Ярослав ФЕДОРОВ із Чорноморська (тренери – Олександр ТОНКОШКУР, Олексій КОНОВАЛОВ) – він, як і на попередньому Євро, посів 7-е місце у змаганнях в ката серед молоді. Він пройшов два раунди змагань, зупинившись на третьому.

У другому раунді завершили змагання: Дар’я ХОЛОДНЯК (ката, кадетки, тренерка – Крістіна ВЄНІК), яка зробила крок вперед у порівнянні з попереднім Євро, Віталій МЕТЕЛЕНКО (ката, юніори; тренер – Олександр ТОНКОШКУР) і Артем ПАНЧУК (юніори, до 61 кг, тренери — Дмитро, Ігор і Олександр НЕГАТУРОВИ)

В першому раунді завершили боротьбу: Уляна БАРАНОВА (кадети, до 54 кг, тренери – Володимир ГОЛОВЕШКО, Дмитро НЕГАТУРОВ) і Владислав ШВЕДА (молодь, до 67 кг, тренери – Дмитро, Ігор і Олександр НЕГАТУРОВИ).

ЗБІРНА УКРАЇН

Збірна України на 50-му кадетсько-юніорському та 11-му молодіжному (U21) чемпіонаті Європи, завоювала 8 нагород (4 золоті, 2 срібні, 2 бронзові), посівши 3-е місце в медальному заліку.

Як повідомляє сайт Української федерації карате, через те, що головний тренер молодіжної збірної Максим Невмержицький з перших днів війни воює у лавах ЗСУ, діями української збірної у Ларнаці керував тренерський штаб на чолі з в.о. головного тренера, одеським спеціалістом Дмитром НЕГАТУРОВИМ.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту