ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеситка – срібна призерка міжнародних змагань зі стрибків на батуті
17:43 / 22.02.2023

ОДЕСА, 22 ЛЮТОГО 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеська спортсменка Катерина Кулешова стала срібною призеркою Кубку світу зі стрибків на батуті.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

21-річна одеська спортсменка Катерина КУЛЕШОВА (на фото зліва) завоювала срібну медаль на етапі Кубку світу зі стрибків на батуті, який проходив в Баку 18-19 лютого. Це повторення найвищого досягнення в історії одеського спорту.

ПІДСУМКИ

Одеська спортсменка Катерина КУЛЕШОВА (тренерка – Регіна БРАІЛОВА) завоювала срібну медаль в синхронних стрибках зі Світланою Мальковою з Миколаєва, набравши 46,010 бали. Переможницям – бразилійкам Аліс і Каміллі Гомеш – українки програли 0,33 бали.

Як ми повідомили вище, це повторення найвищого досягнення в історії одеського спорту на етапах Кубку світу зі стрибків на батуті: в липні 2018-го, в швейцарському місті Ароса, срібними призерками в синхронних стрибках стали дві одеситки — Діана КЛЮЧНИК і Діана ТУВАКБАЄВА (тренери — Віктор СИЛЮТІН, Регіна БРАІЛОВА).

ОСОБИСТІ ЗМАГАННЯ

В особистих змаганнях Катерина КУЛЕШОВА посіла 15-е місце, набравши 49,430 бали. Спортсменки виконували по дві комбінації, краща з яких йшла в залік – Катерина в іншій спробі набрала 48,500 бали.

Фінальна «вісімка» замкнулася на показнику 50,860 бали. Світлана Малькова також залишилася за межами фіналу (50,540). У підсумку переможницею стала бразилійка Камілла Гомеш (54,860).

Відзначимо, що цей етап Кубку світу входив в число ліцензійних змагань (за підсумком результатів, показаних на етапах Кубку світу з лютого 2023 по квітень 2024, будуть також визначати учасників Олімпійських ігор).

НАСТУПНІ ЗМАГАННЯ

Наступним міжнародним стартом для українських спортсменів стане етап Кубку світу в португальському місті Коімбра з 7 по 8 липня. Також в цьому році, в британському Бірмінгемі, з 9 по 12 листопада, відбудеться чемпіонат світу, який є ліцензійним на Олімпійські ігри-2024.

Також одним з критеріїв відбору, як ми казали вище, буде рейтинг-лист, який буде сформований за підсумками участі на етапах Кубку світу.

ТРЕНЕРСЬКИЙ КОМЕНТАР

Регіна БРАІЛОВА, головний тренер збірної України зі стрибків на батуті, тренер КДЮСШ №1:

- Спеціально до Кубку світу в Баку ми «синхрон» не готували, адже спортсменки у зв’язку з війною готувалися в різних країнах: Катерина – в Болгарії, Світлана – в Німеччині. Але готові вони були непогано, під час змагань зуміли уникнути помилок, що і принесло високий результат.

Що стосується особистих змагань, то відзначу прогрес Катерини у порівнянні з попередніми міжнародними змаганнями – вона в цілому чисто виконала комбінацію, єдине, що складність була не на найвищому рівні – лише 114 одиниць. Щоб боротися за медалі на світовій арені, треба, щоб цей показник був в районі 140, над чим і працюватимемо в тренувальному процесі.

19 лютого 2023 року. Баку. Збірна України на етапі Кубку світу. В другому ряду — головний тренер збірної України зі стрибків на батуті Регіна БРАІЛОВА, друга зліва — Катерина КУЛЕШОВА.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту