ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Борець з Одещини – чемпіон України
17:03 / 01.03.2023

ОДЕСА, 01 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Юний одеський спортсмен, перемігши на Чемпіонаті України, завоював путівку на чемпіонат Європи з греко-римської боротьби.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсмени Одеської області завоювали 2 медалі, 1 з яких золота, на чемпіонаті України серед кадетів (U-17) з греко-римської боротьби, який відбувся 25-26 лютого в Тернополі (на фото: Тернопіль. Збірна Одеської області після завершення чемпіонату України).

ПІДСУМКИ

Одеський спортсмен Іван ЯНКОВСЬКИЙ став чемпіоном України (тренер – Віктор СИНЯВСЬКИЙ, Олександр ГРАБОВАН) у вазі «до 80 кг», а вихованець Теплодарської ДЮСШ Кирило УГРІК (тренер – Володимир ГЛАДУШ) завоював срібну медаль в категорії «до 71 кг».

Третя перемога на чемпіонатах України принесла Івану звання майстра спорту України і путівку на чемпіонат Європи серед кадетів (U-17), який відбудеться 12-18 червня в Тирані. Відзначимо, що в минулому році він став бронзовим призером чемпіонату Європи (U-15), програвши в півфіналі майбутньому чемпіону – грузину Георгі Аладашвілі (2:3).

МЕДАЛІ В ДЕТАЛЯХ

На чемпіонаті України-2023 Іван переміг чотирьох суперників: Івана Тутубаліна з Києва, Антона Шикова з Миколаєва, ще одного киянина Станіслава Солопко, а у фіналі не залишив шансів Владиславу Солодчуку з Рівного (10:5).

В категорії «до 71 кг» Кирило УГРІК на шляху до фіналу здобув чотири перемоги, три з яких дострокові і, до того ж, «сухі», із загальним рахунком 31-3, але у фіналі поступився — Максиму Радику з Тернополя (1:8).

Віктор СИНЯВСЬКИЙ, тренера Івана ЯНКОВСЬКОГО:

- Іван впевнено відборовся увесь турнір: всі перемоги були достроковими і чистими. Тепер важливо якісно підготуватися до Євро. Головна підготовка буде домашньою. Також планується міжнародний турнір у Таллінні, плюс, там же навчально-тренувальний збір. Крім того, заплановано ще два збори: один у Вільнюсі, другий — у Конча-Заспі.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту