ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеські шаблісти успішно виступили на всеукраїнських турнірах
16:58 / 13.03.2023

ОДЕСА, 13 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеські спортсмени завоювали медалі загальнонаціональних змагань з фехтування.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Одеські спортсмени завоювали дві медалі на національних стартах з фехтування на шаблях, які відбулися минулого вікенду.

ПІДСУМКИ

Досвідчений одеський фехтувальник Андрій ЯГОДКА (тренери – Олександр КРАСОВСЬКИЙ, Олександр ВАСЮТІН) став переможцем «Всеукраїнського турніру найсильніших» серед шаблістів, який відбувся у неділю в Києві, а 14-річна Анна СУВОРОВА (тренер – Олександр ВАСЮТІН) завоювала срібну медаль на всеукраїнських юнацьких змаганнях у Вишневому Київської області, які відбулися в суботу.

ЧЕМПІОНСТВО ЯГОДКИ

У фіналі традиційного всеукраїнського турніру найсильніших Андрій ЯГОДКА здолав свого напарника по збірній України Богдана Платонова із Черкас – 15:11. На першому етапі — в груповому турнірі – Андрій здобув 6 перемог в 6-ти матчах із загальною різницею (30-7), а на шляху до фіналу почергово взяв верх над черкащанином Ігорем Маркуніним (15:10), київськими шаблістами Романом Красновидом (15:6) і Олексієм Стаценком (15:6).

Всього у змаганнях взяли участь 28 спортсменів.

СРІБНА СУВОРОВА

На всеукраїнського юнацького турнірі у місті Вишневому Анна СУВОРОВА програла у фіналі своїй напарниці по кадетській збірній України. першому номеру команди Вікторії Коротченко з Миколаєва — 10:15.Це останній турнір Анни перед чемпіонатом світу серед кадетів і юніорів, який відбудеться в болгарському Пловдиві з 1 по 9 квітня. В ньому також візьме участь ще одна одеська шаблістка, яка виступить серед юніорок – 17-річна Валерія МОРЕНЕЦЬ-КУБАНСЬКА (тренер – Микита СТОЛБУНОВ).

ПІДСУМКОВИЙ КОМЕНТАР (сайт nffu.org.ua)

Андрій ЯГОДКА, заслужений майстер спорту України, переможець турніру:

- Взагалі, цей турнір чомусь не надто вдало для мене складався в минулі роки. Радий, що сьогодні вдалося перемогти. Будь-яка перемога на змаганнях важлива, адже вона додає впевненості в собі і власних діях на доріжці. Сьогодні я дуже добре почувався, і від самого початку був сконцентрований, тому майже без проблем вдалося дійти до фіналу.

- Розкажіть детальніше про поєдинки з суперниками, яких вам вдалося здолати на шляху до звання найсильнішого шабліста України?

- Перший бій в олімпійці у мене був з Ігорем Маркуніним. Це наш юніор, який, до речі, непогано фехтує, знадобилося трішки часу, щоб зрозуміти, як проти нього діяти, але я впорався. З Романом Красновидом мені було простіше, адже ми нещодавно разом були на зборі і я знав, що потрібно робити. Далі по сітці я зустрівся з Олексієм Стаценком. Трішки переживав за цей бій. На останньому Кубку світу у Падуї він виглядав сильно і показав дуже гарне фехтування. Я готувався до цієї зустрічі, аналізував, що потрібно робити й це принесло бажаний результат. У фіналі моїм суперником був Богдан Платонов. Я розумів, що це буде непростий бій. Але ми разом тренуємося, я знав, чого від нього очікувати, й що я можу йому протиставити, і у мене вийшло це зробити

ПОДАЛЬШІ ПЛАНИ ЛІДЕРІВ

В планах провідних одеських шаблістів Андрія ЯГОДКИ, Тімура ТЕРЗІ, Аліни КОМАЩУК і Олени КРАВАЦЬКОЇ участь на етапах Кубка світу: серед чоловіків – в Будапешті (24-26 березня), серед жінок, вже цього тижня – 17-19 березня, в бельгійському Сент-Нікласі.

В перші два дні – особисті змагання, в заключний – командні.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту