ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеська велосипедистка – призерка чемпіонату України
16:56 / 15.03.2023

ОДЕСА, 15 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеська спортсменка знову стала призеркою національного чемпіонату з велоспорту.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

35-річна одеська спортсменка Вікторія БОНДАРЕНКО завоювала медалі на третьому національному старті з велокросу поспіль. На змаганнях у Кропивницькому, на розбитій від дощу трасі, вона двічі піднялася на другу сходинку п’єдесталу.

«СРІБНА» ВІКТОРІЯ

В Кропивницькому Вікторія БОНДАРЕНКО завоювала дві срібні медалі: в 2-му турі чемпіонату України в індивідуальній гонці (2 кола, 5 км, 23.57), відставши від Алли Марущук (Донецька) на 5 секунд і в груповій гонці, яка пройшла в рамках Кубку України – вона здолала 10 км за 52.16, відставши на 2.06 від черкащанки Ірини Слободян.

Гонки, традиційно, проходили по пересіченій місцевості, але рясний дощ, який пройшов напередодні старту, вщент розбив, трасу і, звісно, відбилося на швидкості проходження траси. Деякі учасники додали коло за 40 хвилин, замість десяти по сухій трасі.

Вікторія БОНДАРЕНКО, срібна призерка 2-го туру чемпіонату України:

- Багато технічних моментів легко відпрацювала та запам’ятала на прикатці траси, напередодні старту, коли було сонячно і тепло. Була впевнена в кожній ділянці, але нічний дощ просто змінив трасу з білого паперу на чорний.

Багнюка настільки залипала на колеса, що вони просто не крутилися. Велосипед який важив 8 кг, став важити всі 18 кг.Траса дуже виснажувала як спортсменів, так і вщент вбивала твою техніку.

На гонці з роздільним стартом я програла другому місцю лише п’ять секунд, хоча буквально до фінішу йшла лише третьою. В груповій гонці практично всі кола я лідирувала, але Слободян дуже технічно пройшла складну ділянку. Я поїхала на ризик за нею, але після того як пару разів мене кинуло на узбіччя, велосипед настільки заліпило, що він не їхав. Болото на велосипедних туфлях також додавали важкості. У підсумку ланцюг, який спав на останньому бар’єрі, змусив мене фінішувати з велосипедом на плечах.

Можна сказати, що їхалось десь 13%, решта дистанції — бігом з велосипедом на плечах.

МЕДАЛЬНА СЕРІЯ

Тижнем раніше в рамках 1-го туру чемпіонату України одеська велогонниця також завоювала дві срібні медалі: дистанцію 9,4 км в індивідуальній гонці Вікторія БОНДАРЕНКО подолала за 25 хвилин 8 секунд, в груповій гонці (11,75 км) Вікторія показала час 34.23. Переможницею в обох видах стала Алла Марущук, яка показала час 24.33 і 33.51 відповідно.

Нагадаємо, що в листопаді Вікторія стала бронзовою призеркою чемпіонату України з велокросу, який відбувся в Кропивницькому. Ця медаль стала першою для одеського велоспорту, принаймні, за останнє десятиріччя.

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

У змаганнях, які відбулися в Кропивницькому серед чоловіків, в індивідуальній гонці (14,1 км) найкращий результат серед одеситів показав Дмитро ЛАХТАДИР, який замкнув топ-10 з результатом 33.57. В груповій гонці (14,1 км) він був другим серед одеситів, відставши від свого земляка Дмитра КАЩЕНКА, який став 10-м, на 2 секунди (40.18). Переможцем в цих видах стали черкащанин Ростислав Царан (30.34) і полтавчанин Антон Заіченко (36.50) відповідно.

Як розповів в соцмережах одеський спортсмен Максим ТИТОВ, організатори розповіли, що траса називається «Лютий холодець» і розкриває весь потенціал тільки за особливих погодних умов, тож два дні дощів та нуль градусів дозволили відчути все повною мірою.

НАСТУПНИЙ СТАРТ

Наступні національні змагання в календарі — третій тур чемпіонату України запланований 18-19 березня в Черкасах. Чи візьмуть в ньому участь одеські спортсмени, ще невідомо.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту