ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеський борець – чемпіон Європи
13:07 / 19.04.2023

ОДЕСА, 19 КВІТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеський спортсмен приніс збірній України першу золоту медаль на чемпіонаті Європи.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

27-річний одеський борець вільного стилю Василь МИХАЙЛОВ вперше став чемпіоном Європи. Найвищу нагороду він завоював на змаганнях в Загребі.

ІСТОРИЧНЕ ЗОЛОТО

У фіналі змагань в категорії «до 79 кг» Василь МИХАЙЛОВ (ФСТ «Динамо», тренери – Магомед МАГДІЄВ, Руслан УМАРОВ) з рахунком 3:1 переміг Георгіоса Кугіомцідіса із Греції – чемпіона Європи-2022 в цій категорії.

За 40 секунд до завершення першого періоду Василь здійснив захоплення ноги і зумів «приземлити» суперника на килим. Після першого періоду – 2:1 на користь на одеського спортсмена. За 1.07 до закінчення сутички Василь в схожій ситуації набрав одне очко.

Раніше найвищим досягненням на чемпіонаті Європи була бронза, завойована в 2020-му році, в цій же категорії.

ШЛЯХ НА П’ЄДЕСТАЛ

В 1/8 фіналу Василь МИХАЙЛОВ достроково переміг Ахсарбека Гулаєва із Словаччини (15:4), в чвертьфіналі – був сильнішим за Хетіка Каболова із Сербії (8:1), а у півфіналі — бронзового призера молодіжного Євро-2023 Сабухі Амірсланова із Азербайджану – 5:2

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

Ще один представник Одещини на чемпіонаті Європи з вільної боротьби 34-річний Семен РАДУЛОВ (ФСТ «Динамо», «до 74 кг», тренери – Андрій ПАНАІТОВ, Віталій ПЄТКОВ) програв в першому раунді Автанділу Кентчадзе із Грузії, який був двічі бронзовим призером чемпіонату Європи.

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

Після завершення змагань з боротьби вільної в Загребі розпочнеться чемпіонат Європи з боротьби греко-римської, де візьмуть участь два спортсмени Одеської області: бронзовий призер минулорічного Євро, 25-річний Владлен КОЗЛЮК (ФСТ «Динамо», «до 97 кг», тренери – Ігор МОЇСЕЄВ, Андрій ДЕРКАЧ) і дебютант таких змагань, 26-річний В’ячеслав БАЙРАКТАР («до 55 кг», тренери – Георгій ЦОНКОВ, Юрій КОВАЛЬ).


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту