ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Транспорт
Одещина підписала тристоронній меморандум про співпрацю з Укрзалізницею та запустила «Дунайський експрес»
11:44 / 21.11.2021
Транспорт

ОДЕСА, 21 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький взяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю регіону з Укрзалізницею відкритті нового залізничного маршруту Ізмаїл – Одеса.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

В повідомленнях облдержадміністрації сказано:

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький спільно з головою правління АТ «Українська залізниця» Олександром Камишіним та головою Одеською обласною ради Григорієм Діденком, в Ізмаїлі, підписали тристоронній Меморандум про співпрацю.

Меморандум підписано в рамках реалізації пілотного проєкту Public Service Obligation (PSO) у пасажирських приміських перевезеннях. Зокрема, відповідно до меморандуму місцева влада компенсуватиме перевізнику щонайменше 5 млн грн на рік витрат на організацію маршруту Одеса — Ізмаїл.

«В Укрзалізниці розпочалось «Велике будівництво»: Президент України анонсував «наймасштабніше за роки незалежності» будівництво і модернізацію рухомого складу і залізничних шляхів. Тож мета нашого меморандуму закріпити і розширити співробітництво щодо сприяння розвитку залізничного сполучення та туризму з півднем Одеської області; посилити співпрацю для підтримки проєктів із соціального захисту окремих категорій громадян та налагодити взаємодію у галузі розвитку залізничного транспорту Одеської області» – сказав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, Одеська область стає флагманом впровадження європейської практики замовлення послуг з перевезення пасажирів залізничним транспортом.

«Саме завдяки підписаному меморандуму в рамках впровадження механізму PSO ми змогли запустити на маршруті Ізмаїл — Одеса новий та сучасний дизель поїзд. Найближчим часом аналогічні проєкти будуть реалізовані й в інших областях країни. Цей Меморандум для нас дуже важливий, адже в його умовах прописана підтримка місцевою вдалою пасажирських перевезень «Укрзалізниці», що тим самим, в майбутньому, дозволить нам будувати більш збалансовану модель пасажирських перевезень і оновлювати поїзди. Укрзалізниця колись була потужною компанією. Але, на жаль, останні роки її стан тільки погіршувався. Моє завдання – переломити негативну тенденцію занепаду залізниці та повернути їй колишню потужність, а залізничникам – престижність професії» – відзначив голова правління АТ «Українська залізниця» Олександр Камишін.

*****

В Ізмаїлі, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький взяв участь в урочистій церемонії запуску «Дунайського експресу» Ізмаїл – Одеса. Це один із двох нових дизель-поїздів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, які у жовтні були передані «Укрзалізниці». Відтепер він курсувати на Одещині.

Голова «Укрзалізниці» Олександр Камишін зазначив, що компанія вперше за довгий час створює інфраструктуру для якісних перевезень – у вигляді нових дизель-поїздів, нових пасажирських вагонів та модернізованих електричок.

«Сьогодні ми запускаємо абсолютно нову модель приміських перевезень. Завдяки спільним зусиллям Укрзалізниці, Одеської обласної держадміністрації та обласної ради відсьогодні на маршрут Одеса — Ізмаїл виходить «Дунайський експрес», який стане стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні», — наголосив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Також голова правління АТ «Укрзалізниця» розповів, що для розбудови інфраструктури компанія планує електрифікувати не менше 500 км колій упродовж найближчих трьох років, і вже взято гарний темп: «За останні 8 років було зроблено лише 23 км — це в середньому 3 км на рік. Нещодавно в Одеській області ми разом з Міністром інфраструктури Олександром Кубраковим та головою Одеської ОДА Сергієм Гриневецьким, вже відкрили електрифіковану дільницю на перегоні Чорноморська – Берегова – це 7 км».

«В Стратегії людського розвитку закладено основні засади по яким має розвиватись Україна. Одним з ключовим напрямів розвитку є покращення сполучення, оперативність, надійність і комфорт цього процесу. Тобто все те, що створює якість життя. Ми розпочали підписувати Угоди та Меморандуми для того щоб бачити середньострокову перспективу. Сьогодні такий Меморандум підписано між Одеською облдержадміністрацією та Укрзалізницею. І мова йде не лише про питання врегулювання тарифної політики, а й про перспективи розвитку нашого регіону, як одного з ключових у транспортній сфері країни» – відзначив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

«Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Ізмаїлу підтримав ініціативу голови Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького і сьогодні ми запускаємо цей сучасний поїзд збудований на Крюківському вагонобудівному заводі. Тож ізмаїльчани отримали надійне залізничне сполучення з Одесою, і у короткий термін можуть з комфортом дістатися обласного центру», — зазначив Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький разом головою правління АТ «Укрзалізниця» Олександром Камишіним, були серед числа перших пасажирів, які проїхались маршрутом від Ізмаїлу – до Одеси.

На маршруті Одеса — Ізмаїл використовуватиметься дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3. Максимальна швидкість цього поїзда — 140 км/год. У складі поїзда 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру й пристосований для перевезення маломобільного населення. Поїзд буде курсувати щоденно. Вартість квитка становитиме 189 грн.

Поїзд №7002/7001 Одеса — Ізмаїл відправлятиметься з Одеси щодня о 19:50 та прибуватиме до Ізмаїлу о 00:32. Зворотно поїзд виправлятиметься о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11. Також експрес робитиме зупинки на станціях: Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Котлабух.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту