Рефінансування мікрозаймів: як перекредитувати кредит вигідно для себе?
28.09.2021 в 19:52

Маєте заборгованості перед мікрокредитними організаціями України й намагаєтесь уникнути страшних штрафів за простроченням? В такому випадку кращим рішенням буде рефінансування займу за допомогою банків чи кредитних компаній, що пропонують довгострокові кредити. В такому разі кредит береться на більш вигідних умовах, ніж поточний займ. Річні відсоткові ставки по кредитах в МФО становлять в середньому 450-700%, в той час як перекредитування мікрозаймів пропонує 150-250%. Зараз такі фінансові інструменти існують і доступні українським громадянам.

Важливо! Така форма кредитування не підходить для поточних потреб, вона призначена для погашення більш дорогих мікрозаймів.

Що таке довготривалий кредит?

Кредити на довгий термін мають великий попит серед українців. І цьому є доволі зрозуміле пояснення. Довгостроковим кредитом вважається грошова позика терміном від 1 року й більше. Якщо проаналізувати пропозиції банківських установ і кредитних компаній на вітчизняному ринку, можна побачити таку інформацію щодо термінів перекредитування:

• банки: максимальний термін 48-60 місяців;
  • кредитні організації: максимальний термін 12-36 місяців.

Хто може отримати гроші для погашення мікропозик?

Отримати гроші на закриття мікропозик можуть українські громадяни віком від 23 до 60 років. Наявність поручителів, офіційного працевлаштування та майна значно збільшить ваші шанси рефінансуватися.

Банк або кредитна організація: що обрати?

Якщо ви маєте офіційне працевлаштування й маєте можливість надати довідку про доходи, у вас ще немає прострочень і кредити взяті в 1-2 МФО, то банки будуть найбільш зручним варіантом. У них нижча відсоткова ставка і довші терміни кредитування. Але в той же час і вимоги до позичальників більш жорсткі і значно вище шанс отримати відмову.

Сучасні компанії, які пропонують довготривале кредитування, демонструють більший рівень лояльності до позичальника у висунутих вимогах. Здебільшого вони не вимагають довідки про доходи і можуть допускати прострочення до 30 днів.

Ще більше інформації на вас чекає на порталі https://perekredytuvannja.com.ua.