ІА «Контекст Причорномор'я»
Прес-релізи
З чого роблять горілку в Україні лікеро-горілчані підприємства
31.05.2024 в 13:21
З чого роблять горілку в Україні лікеро-горілчані підприємства

Горілка — це не просто напій, це частина української культури, традицій та гостинності. Її історія сягає століть, а рецепти передаються з покоління в покоління. Але чи знаєте ви, з чого роблять горілку пшеничну 10 літрів , або у скляних пляшках в Україні?

Що таке харчовий спирт?

Основою будь-якої горілки є харчовий спирт. Це етиловий спирт, який отримують шляхом перегонки збродженого сусла. Сусло може бути виготовлене з різної сировини, такої як:

Зерно: пшениця, жито, овес, ячмінь

Коренеплоди: картопля

Інші: цукровий буряк, меляса

Види харчового спирту

В Україні для виробництва горілки використовують кілька видів харчового спирту, які класифікуються за ступенем очищення:

Спирт вищого очищення: Це базовий спирт, який використовується для виготовлення бюджетних сортів горілки.

«Люкс»: Більш чистий спирт, який отримують шляхом додаткової ректифікації. Горілка з такого спирту має м'який смак і приємний аромат.

«Альфа»: Ще більш чистий спирт, який використовується для виробництва елітної горілки.

«Пшенична сльоза»: Високоякісний спирт, виготовлений із пшениці за унікальною технологією.

Як роблять горілку

Незалежно від того чи купити горілку 10 літрів чи у склі в магазині, процес виробництва її виробництва однаковий і складається з декількох етапів:

1. Підготовка спирту: Чистий спирт розводять підготовленою водою до необхідної міцності (зазвичай 40%).

2. Очищення: Спиртовий розчин проходить через різні фільтри для видалення домішок та пом’якшення спиртової суміші.

3. Додавання інгредієнтів: Деякі рецепти горілки передбачають додавання натуральних інгредієнтів, таких як трави, спеції або фрукти.

4. Відпочинок: Горілка настоюється протягом певного часу, щоб інгредієнти з'єдналися і смак став більш гармонійним.

5. Розлив: Готову горілку розливають у пляшки.

Який спирт кращий для виробництва горілки?

Однозначно відповіді на це питання нема. Все залежить від рецепта горілки та особистих уподобань. Однак, як правило, горілка з більш чистого спирту має більш м'який смак і приємний аромат. Необхідно брати до уваги вміст метилового спирту і шкідливих мікро домішок. Чим їх менше, тим краще самопочуття вранці та менш згубний вплив алкоголю на організм людини. Якщо враховувати всі ці фактори, то можна припустити, що спирт Пшенична Сльоза є найбільш вдалим варіантом для виробництва горілки, оскільки має найвищий показник чистоти серед інших видів.

Популярні українські бренди горілки

В Україні виробляється безліч брендів горілки, які користуються популярністю як у своїй країні, так і за її межами. Станом на 2021 р. Україна займала 15 рядок у списку світових експортерів горілки, з грошовим оборотом у 33,7 млн доларів США. Найвідомішими брендами горілки на цей час є:

• Nemiroff

• Shustov

• Khortytsya

• Prime

Висновок

Горілка — це не просто алкогольний напій, це частина української культури та історії. Вибір якісної горілки, виготовленої з якісного спирту, гарантує вам приємне та безпечне вживання.

* Прес-релізи розміщуються на сайті ІА «Контекст-Причорномор'я» у тому вигляді, в якому вони надіслані, без редакторського виправлення.

© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.057
Перейти на повну версію сайту