Головне управління статистики узагальнило підсумки діяльності аграрного сектора. У 2010 році, порівняно з попереднім, у сільському господарстві регіону обсяги виробництва валової продукції зросли на 1 %, у т. ч. продукції тваринництва — на 4 %, а рослинництва — знизилися на 0,2 %.
Хліборобам Миколаївщини, незважаючи на непередбачувані примхи природи, вдалося отримати вагомий врожай зернових культур. Господарствами всіх категорій торік зібрано 2200,7 тис. т зерна (у вазі після доробки). Із загального обсягу одержано 1045,7 тис. т продовольчих зернових культур (48 %), 1155,0 тис. т фуражного зерна (52 %).
Серед технічних культур у цілому по області істотно зросло виробництво сої та ріпаку (у 1,9 разу по кожному з видів продукції) і становило відповідно 27,2 тис. т та 120,9 тис. т. Валовий збір насіння соняшнику збільшився на 6 % та становив 586,1 тис. т.
Аграріями області більше, ніж у 2009 році, зібрано овочів (354,1 тис. т) та накопано картоплі (171,0 тис. т). Погодні умови минулого року були сприятливими і для виробництва плодово-ягідної продукції, валовий збір якої зріс на 32 % (37,7 тис. т). Водночас винограду зібрано на 15 % менше (38,9 тис. т).
За підсумками 2010 року, порівняно з показниками попереднього, на 21 % збільшилось виробництво яєць (отримано 572,7 млн. шт.), на 15 % — м'яса (45,9 тис. т у живій вазі); наразі дещо менше (на 1 %) надоєно молока (363,9 тис. т). Поголів'я птиці зросло на 10 % (налічувалось 4259,1 тис. голів), великої рогатої худоби — на 4 % (149,7 тис. голів). Чисельність свиней становила 142,6 тис. голів, що на 3 % менше, ніж на 1 січня 2010 року, корів — 91,3 тис. голів (на 2 % менше).
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.006Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |