11 лютого на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Миколаївського державного аграрного університету Міністерства аграрної політики та продовольства України за підтримки та активною участю Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та Миколаївського міського товариства бджолярів відбувся науково-практичний семінар «Технологія отримання, зберігання і виробництва продуктів бджільництва». Метою цього заходу було впровадження передового досвіду з виробництва продукції бджільництва на пасіках Миколаївської області.
З привітальним словом до присутніх звернувся ректор МДАУ, доктор технічних наук, професор, академік АНВШУ, член-кореспондент НААН України, заслужений діяч науки і техніки України В'ячеслав Шебанін та декан факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, доктор сільськогосподарських наук, професор, голова Науково-методичної комісії з напряму «Технологія виробництва і переробка продукції тваринництва», галузі знань «Сільське господарство і лісівництво», дійсний член НААН України відділення «Зоотехнія» Михайло Гиль.
У семінарі взяли участь керівники і спеціалісти обласного і районних управлінь, пасічники Миколаївського товариства бджолярів, науково-педагогічні працівники та студенти університету.
З доповідями на актуальні теми виступили: головний редактор журналу «Бджолярський круг», почесний бджоляр України Василь Соломка, який висвітлив питання технології, властивостей і використання квіткового пилку і перги; начальник відділу організації виробництва, маркетингу продукції тваринництва з племінною інспекцією Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Бакун, який розповів присутнім про проблеми і завдання бджолярів Миколаївської області на сучасному етапі розвитку. Голова Миколаївського міського товариства бджолярів Володимир Семенов доповів про підсумки роботи міського товариства бджолярів за 2010 рік; голова асоціації фермерів Миколаївської області Петро Шелех виступив з промовою «Співпраця фермерів та бджолярів як шлях до стабільного отримання продукції бджільництва». Член правління Миколаївського міського товариства бджолярів Анатолій Петренко підсумував захід оглядом новин бджільництва.
Родзинкою семінару була виставка та дегустація продуктів бджільництва, що дало змогу учасникам у котрий раз переконатися в унікальності та неповторності цих смачних та лікувальних продуктів.
З метою впровадження передового досвіду у виробництво продукції бджільництва на пасіках Миколаївської області та в Україні учасникам та гостям семінару була надана можливість ознайомлення з науково-методичною літературою з питань технології отримання, зберігання і виробництва продуктів бджільництва.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.005Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |