ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Збройні сили
В День захисників та захисниць України миколаївські морпіхи отримали берети кольору морської хвилі
15:49 / 15.10.2021
Вооруженные силы

МИКОЛАЇВ, 15 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – У Миколаєві, на центральній площі міста, відбулись урочисті заходи з нагоди Дня захисників та захисниць України, в ході яких 50 морським піхотинцям вручили берети кольору морської хвилі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в службі по зв'язках з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Зі святом воїнів миколаївського гарнізону, які вишикувались біля меморіального комплексу героям-ольшанцям, привітали командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль, керівництво міста та області, ветерани та жителі міста.

Юрій Содоль, звертаючись до військовослужбовців, наголосив: «Сьогодні ми святкуємо День захисників та захисниць України. Восьмий рік на теренах нашої держави йде війна. І кожен з вас — хто зараз стоїть у цьому строю і ті, хто боронить Україну на сході та півдні, сумлінно виконує свій обов’язок, не жаліючи власного життя та здоров’я. На жаль, ці вісім років не пройшли для нас без втрат. Прошу вшанувати пам'ять полеглих воїнів хвилиною мовчання…»

Далі морські піхотинці, які напередодні подолали психологічну смугу перешкод, проголосили клятву та отримали берет кольору морської хвилі.

Потім відбулась церемонія покладання вінків та квітів до меморіалу героям-ольшанцям та меморіального комплексу «Струни пам’яті». Завершився захід спільним проходженням урочистим маршем ветеранів АТОООС та військовослужбовців миколаївського гарнізону.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту