ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Правоохоронні органи
ВАКС рассматривает дело о миллионных хищениях на оборудовании для Южноукраинской АЭС
17:04 / 22.01.2021
Прокуратура

ОДЕССА, 22 ЯНВАРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Высший антикоррупционный суд Украины начал рассмотрение по существу по делу о нанесении почти 28 млн гривен убытков при проведении закупки оборудования для Южноукраинской атомной электростанции.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Специализированной антикоррупционной прокуратуры.

В сообщении САП сказано:

21.01.2021 у Вищому антикорупційному суді відбулось перше засідання з розгляду по суті у справі про обвинувачення 11 осіб у завданні збитків у сумі майже 28 млн гривень під час закупівлі обладнання для ВП «Южно-Українська АЕС» НАЕК «Енергоатом».

Так, в рамках досудового розслідування встановлено, що у березні-грудні 2012 року службові особи ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ «СКБ «Електрощит», Корпорації «Харківський електрощитовий завод – Елетекс – С», ТОВ «Арстрейд» та ПрАТ «Уніс-Центр» забезпечили перемогу ТОВ «Арстрейд» у відкритих торгах на закупівлю загальноблочного щиту постійного струму за заздалегідь узгодженою завищеною ціною.

Після чого, залучивши до протиправної діяльності фірму-посередника з ознаками фіктивності, шляхом здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій вивели у тіньовий обіг та заволоділи державними коштами у сумі 27 940 176 гривень, що становили різницю між дійсною вартістю обладнання та вартістю його реалізації на адресу «Южно-Української АЕС».

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході судового засідання прокурор і сторона захисту виступили зі вступними промовами. Після чого колегія суддів ВАКС визначила порядок та обсяг дослідження доказів у справі.

Наступне засідання заплановано на 8:30 год. 04.02.2021.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015
Перейти на повну версію сайту