ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Високопоставлений військовослужбовець підозрюється в держзраді та роботі на спецслужби РФ
12:11 / 05.11.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 05 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Служба безпеки України викрила одного з командирів Збройних Сил України, який має громадянство РФ і збирав таємні відомості військового характеру.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-центрі СБ України.

Операція проводилась у взаємодії зі Слідчим управлінням ГУ НП у Миколаївській області під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.

Контррозвідники викрили полковника ‒ командира одного з підрозділів ЗС України — який мав найвищу форму допуску, в тому, що маючи громадянство РФ, він несанкціоновано накопичував таємні військові документи.

В ході кримінального провадження за ч. 1 ст. 422 КК України «Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості», встановлено наявність у вказаного військовослужбовця ЗС України контактів з діючими військовослужбовцями країни-агресора та мешканцями ТОТ АР Крим. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено і вилучено жорсткі диски, мобільні термінали, флеш носії, ноутбук, на яких зберігається інформація військового характеру, у т.ч. з обмеженим доступом, а також документи та блокноти із записами таємних відомостей. Перевіряється версія про збір ним вищезазначених відомостей за завданням спецслужб РФ. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту