ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ підозрює прокурора з Миколаївщини в корупції
13:03 / 10.12.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 10 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Служба безпеки України викрила корупційну схему прокурора одного з відділів Миколаївської обласної прокуратури, який пропонував сприяння в уникненні кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-центрі СБ України.

Співробітниками СБУ спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди за «закриття справи» щодо замаху на умисне вбивство людини. За даними слідства, підозрюваний налагодив механізм одержання коштів за надання «допомоги» щодо уникнення можливого ув’язнення учасниками кримінальних проваджень. Встановлено, що він вимагав $20 тис. від близького родича, підозрюваного у замаху на вбивство. За цю суму прокурор обіцяв зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні злочину з перекваліфікацією на менш тяжке правопорушення. Також він «гарантував» подальше орієнтування суду на призначення зловмиснику покарання не пов’язаного із позбавленням волі.

Посадовцю за матеріалами СБУ повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту