ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Перед судом постануть шахраї, які «продавали» посаду голови Миколаївської ОДА
15:49 / 02.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 02 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи — «продавців» посади голови ОДА – за фактом шахрайства.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

Організатором схеми, як встановлено слідством, була жителька Києва – колишня працівниця управління справами Апарату Верховної Ради України. Вона залучила ще двох мешканців столиці, один з яких раніше був помічником-консультантом народного депутата України та неодноразово балотувався до парламенту.

Дізнавшись про бажання жителя Одеси стати головою Миколаївської ОДА, зловмисники вирішили шахрайським шляхом заволодіти його грошовими коштами. Фігуранти повідомили громадянину завідомо неправдиві відомості про те, що можуть вплинути на посадових осіб держорганів, для потрібно було надати їм грошові кошти у сумі від 500 до 700 тис доларів США для передачі посадовим особам Офісу Президента України.

Упродовж півроку фігуранти проводили «співбесіди з кандидатом на посаду» у Києві та нібито готували його для подальшої зустрічі з посадовими особами державних органів. Під час одержання першої частини коштів у сумі 200 тис доларів США їх було затримано.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні (ч. 4 ст. 190 КК України) здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Національної поліції в Миколаївській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту