ІА «Контекст Причорномор'я»
Миколаїв  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Голову ОТГ з Миколаївщини засуджено за спробу «заробити на війні»
16:18 / 07.06.2022

ОДЕСА, 07 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – На Миколаївщині засуджено голову об’єднаної територіальної громади та перераховано понад 86 тисяч гривень сплаченої ним застави на підтримку Збройних Сил України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

У повідомленні військових прокурорів сказано:

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області визнав винним голову однієї з ОТГ Вознесенського району Миколаївської області, якого обвинувачено у наданні службовій особі неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369 КК України).

Вироком суду його засуджено до штрафу в сумі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що на момент вчинення злочину становило 17 000 гривень.

Встановлено, що у березні 2022 року голова районної ОТГ запропонував начальнику відділення комплектування Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області передати на потреби армії свій пошкоджений внаслідок ДТП службовий автомобіль Renault Arkana 2020 року випуску. Для того, щоб приховати факт ДТП та списати автівку на втрати під час проведення бойових дій, 06.04.2022 він надав начальнику РТЦК та СП неправомірну вигоду в сумі 1000 дол. США.

Під час скоєння злочину голова ОТГ був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

Суд прийняв рішення про зміну запобіжного заходу стосовно обвинуваченого із застави на особисте зобов’язання та звернення застави в сумі понад 86 тис. грн в дохід держави. Сплачені кошти, за згодою заставодавця та прокурорів, перераховано на спеціальний банківський рахунок для підтримки Збройних Сил України.

Після набрання вироком законної сили грошові кошти неправомірної вигоди конфіскують в дохід держави.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону забезпечили перерахування на потреби ЗС України понад мільйон гривень сплачених застав.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту