ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Житлово-комунальне господарство
«Інфоксводоканал»: МАФи залишили без води кілька тисяч одеситів
13:00 / 04.02.2022
ЖКХ

ОДЕСА, 04 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Офіційне повідомлення «Інфоксводоканалу» щодо вчорашньої аварійної ситуації на одеському проспекті Добровольського та перекриття водопостачання жителям Селища Котовського.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі «Інфоксводоканалу».

У вчорашньому повідомленні підприємства сказано:

Сьогодні вдень одесити спостерігали як на проспекті Добровольського, 73а з-під торгових павільйонів стрімкий потік води виливався просто на тротуари. Резонансне відео миттю облетіло соціальні мережі та засоби масової інформації.

Співробітники «Інфоксводоканалу», що оперативно прибули на місце, перекрили воду, щоб ліквідувати течу. Проте на цьому їм довелося зупинитись. Деякі одеські підприємці «додумалися» встановити низку МАФів безпосередньо над магістральним водопроводом. Звичайно, жодних погоджень з боку водоканалу вони не отримували.

Тепер, щоб дістатися місця пошкодження та усунути аварію необхідно демонтувати неузгоджені торгові об'єкти. Але спочатку власники МАФів мають вивезти товар та обладнання, залучити спецтехніку для демонтажу та згодом розбити потужні бетонні основи магазинів, які не дозволяють екскаваторам проводити розкопку. Все це займе щонайменше кілька днів...

А в цей час кілька тисяч мешканців житлового масиву Котовського залишаються без води. І співробітники водоканалу ламають голову над можливими варіантами вирішення проблеми – адже воду не відкриєш, оскільки буде потоп, і без води мешканців не хочеться залишати через недбалих підприємців.

На жаль, в Одесі над мережами водопроводу та каналізації без погодження з водоканалом встановлено понад 100 різних об'єктів – магазинів, павільйонів, кафе, СТО та навіть автостоянок. Більшість з них встановлюється на бетонному фундаменті, що створює надмірне додаткове навантаження на водопровід. Саме тому з часом й виникають аварійні прориви комунікацій (як і сьогодні). На їхнє усунення йде тривалий час. У результаті страждають споживачі, що залишилися без води, а водоканал зазнає матеріальних збитків. Нещодавно через МАФи без води були мешканці вулиці Академіка Вільямса, Балківської, а сьогодні черга дійшла і до проспекту Добровольського. Співробітники «Інфоксводоканалу» мають намір найближчим часом провести повну інвентаризацію всіх об'єктів, незаконно розміщених над інженерними мережами водопроводу та каналізації, та подати клопотання щодо їхнього знесення.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту